Zorgverzekeringen vergelijken in de kerstvakantie

Zorgverzekering vergelijken

De premies voor het nieuwe zorgverzekeringsjaar worden op 19 november bekend gemaakt. Vaak gaan consumenten echter pas een maand later, rond de kerstperiode, zorgverzekeringen met elkaar vergelijken. In de periode van kerst tot oudjaarsdag worden dan ook de meeste overstappers geconstateerd.

De kerstvakantie is een periode van grote uitgaven. Daarom kan besparen op een zorgverzekering voor 2017 geen kwaad. Was jouw zorgverzekering dit jaar de voordeligste, dan kan dat dit voor komend jaar zomaar anders zijn door gewijzigde premies. Aangezien je zorgverzekering een maandelijkse kostenpost is, kan overstappen van zorgverzekering je over het jaar gezien veel geld besparen.

Het kiezen van een zorgverzekering is geen gemakkelijke keuze. Veel consumenten wachten dan ook tot het eind van het jaar met het maken van een definitieve keuze. Vaak is hier een oriëntatieperiode aan vooraf gegaan, waarbij mensen zorgverzekeringen met elkaar vergelijken. In de laatste weken van het jaar wordt er ook veel contact opgenomen met de zorgverzekeraars, om vragen te stellen over onderwerpen als het eigen risico, het vergoeden van behandelingen en het opzeggen van de huidige polis. Dit laatste is handig om te doen wanneer je nadenkt over het overstappen van zorgverzekeraar.

Consumenten vergelijken de basisverzekeringen vooral op basis van de laagste premie. Op Zorgverzekeringvergelijken2021.eu kun je ook selecteren op onder andere eigen risico, tandartsverzekering en fysiotherapie.

Zorgverzekering vergelijken