Zorgverzekeraars vergoeden gemiste inkomsten ziekenhuizen door coronavirus

Zorgverzekering vergelijken

Ziekenhuizen zijn door de corona crisis veel inkomsten misgelopen van de gecontracteerde zorg. Zorgverzekeraars Nederland (ZN), de Nederlandse Federatie van Universitair Medische Centra (NFU) en de Nederlandse Vereniging Ziekenhuizen (NVZ) hebben bekend gemaakt dat deze gemiste inkomsten zullen worden vergoed door de Nederlandse zorgverzekeraars. Tevens mogen ziekenhuizen aan de verzekeraars extra steun vragen zodra zij in het rood komen te staan. Deze maatregelen werden bekend gemaakt via een persbericht.

Steun loopt in de miljarden

De aangeboden steun kan oplopen tot miljarden euro’s. Doel van het steunpakket is dat de ziekenhuizen zich kunnen richten op het op gang brengen en voortzetten van de reguliere zorg. Zorg die vanwege het corona virus lange tijd heeft stilgestaan en inmiddels gelukkig weer in gang komt. Door het toewijzen van dit steunpakket moet het er voor de ziekenhuizen financieel gezien hetzelfde uitkomen te zien als een jaar zonder corona.

Zorgpremie 2021

Ondanks dat dit steunpakket door velen positief is ontvangen, zijn veel mensen ook huiverig. Want wat heeft dit voor consequenties voor de zorgpremie van 2021? Ergens zullen de kosten terugbetaald moeten worden. Het is inmiddels wel duidelijk geworden dat de zorgverzekering 2021 duurder zal worden dan de zorgpremie van 2020. Hoeveel de premie stijgt is nog onduidelijk. Wil je op de hoogte blijven van de premie en een seintje ontvangen zodra deze bekend zijn gemaakt? Vul jouw e-mailadres dan in op onze homepage bij “zorgpremie alert 2021”.

Zorgverzekering vergelijken

Reageer hier op dit bericht

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *