Zorgverzekeraar VGZ is klaar voor 2020

Zorgverzekering vergelijken

Zorgverzekeraar VGZ behoort tot de grotere spelers op de markt van zorgverzekeringen. Naar eigen zeggen is het zorgverzekeringsconcern klaar voor het nieuwe jaar. VGZ heeft onlangs weer contracten afgesloten met ziekenhuizen en ook dit jaar staan alle tachtig ziekenhuizen die ons land rijk is bij VGZ onder contract. Goed nieuws dus voor de verzekerden van VGZ.

De afspraken die gemaakt zijn betreffen een aantal belangrijke zaken, te weten:

  • Afspraken over de samenwerking
  • Afspraken over de kwaliteit van de dienstverlening
  • Afspraken over de kwaliteit van de serviceverlening
  • Afspraken over tarieven

Bij het laatste punt is VGZ er veel aangelegen om de onderlinge verschillen tussen de ziekenhuizen qua premie zo klein mogelijk te houden. VGZ is trots op de gemaakte afspraken en op het feit dat ze met alle ziekenhuizen een contract hebben weten te sluiten. Belangrijk thema in de contractonderhandelingen is het onder controle houden van de zorgkosten geweest. Met negen van de tachtig ziekenhuizen heeft de zorgverzekeraar langdurige (meerjarige) contracten afgesloten. De keuze voor deze negen ziekenhuizen is geen toevallige, omdat deze allen het verbeteren en vernieuwen van de zorg in Nederland hoog in het vaandel hebben staan.

De gemaakte afspraken houden niet in dat de VGZ verzekerden in elk ziekenhuis voor een volledige vergoeding aan kunnen kloppen. De soort polis die ze hebben afgesloten is hierin onder andere bepalend.

Zorgverzekering vergelijken