Zorgpremie stijgt minder hard dan verwacht in 2021

Zorgverzekering vergelijken 2021

Minister Martin van Rijn van Medische Zorg heeft in de Tweede Kamer aangegeven dat het vaststaat dat de zorgpremie van 2021 stijgt. Met welk bedrag dit zal stijgen, is vooralsnog onbekend. Eerder berekende econoom en hoogleraar Wim Groot dat het zou kunnen gaan om een stijging van 150 euro per persoon. Een enorm bedrag. Minister Van Rijn laat weten dat de berekening van Groot klopt, maar dat hij verwacht dat deze verhoging niet doorgevoerd zal worden. De extra kosten die door het coronavirus gemaakt zijn, zullen ook op een andere manier moeten worden betaald.

Corona crisis

Door de corona uitbraak is er dit jaar veel meer geld uitgegeven in de zorgsector uitgegeven. Met inzet van de staatskas, reserves van zorgverzekeraars en een verhoging van de zorgpremie zal dit bedrag terugbetaalt moeten worden. Dit betekent dat wij voor onze zorgverzekering in 2021 ook meer premie moeten betalen. Op Prinsjesdag wordt bekend gemaakt wat er vanuit de basis zorgverzekering wordt gedekt. Hierna bepalen de zorgverzekeraar hoeveel premie zij vragen voor de zorgverzekering. Iedere verzekeraar rekent hiervoor een ander bedrag, waardoor de zorgverzekering vergelijken heel verstandig is. Hierdoor weet je zeker dat je niet onnodig teveel betaald.

Voor mensen steeds moeilijker om premie te betalen

Het wordt voor Nederlanders steeds moeilijker om alle zorgpremies te betalen. Ieder jaar kent veel wanbetalers. Ook voor volgend jaar maakt men zich hier zorgen over. Zo ook de Tweede Kamer. Door de corona uitbraak zijn en zullen de komende maanden meerdere bedrijven en ondernemers failliet gaan. Hierdoor zullen veel Nederlanders hun banen kwijtraken en inkomsten missen. Hierdoor wordt het voor velen mogelijk een financieel zwaar jaar.

Zorgverzekering vergelijken 2021

Reageer hier op dit bericht

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *