Zorgpremie 2021 verzekeraar DSW bekend

Zorgverzekering vergelijken 2021

De eerste verzekeraar heeft de zorgpremies voor 2021 bekend gemaakt. Verzekeraar DSW is traditiegetrouw altijd als eerste en ook dit jaar. De premie voor de basis zorgverzekering in 2021 stijgt bij DSW met 6,50 euro. Iets meer dan het kabinet had verwacht. Voordeel bij DSW is dat verzekerden 10 euro minder eigen risico betalen.

Premie stijgt iets meer dan verwacht

Dat de premie iets meer stijgt dan verwacht komt volgens DSW door;

  • de stijgende zorgkosten door loon en prijsstijgingen
  • meer gebruik van dure en specialistische geneesmiddelen
  • opbouw van nieuwe reserves voor DSW

De basisverzekering van DSW komt met de premiestijging uit op 124,50 euro per maand. Het kabinet hield rekening met een stijging van 5 euro per maand.

Eigen risico lager voor DSW verzekerden

Verzekerden bij DSW profiteren van een lager eigen risico. Zij betalen namelijk een eigen risico van 375 euro per jaar, in plaats van 385 euro per jaar. Hiermee wil DSW de verdeling van de zorg voor chronisch zieke mensen en gezonde mensen eerlijker verdelen.

Overige premies uiterlijk 12 november bekend

De andere verzekeraars moeten uiterlijk op 12 november de zorgpremies voor 2021 bekend maken. Meestal wachten zij daarmee tot het laatste moment, zodat ze weten wat concurrenten doen. Zodra de nieuwe premies bekend zijn gemaakt, vind je deze in onze zorgvergelijker. Het is dan ook slim om na 12 november de zorgverzekering 2021 te vergelijken.

Zorgverzekering vergelijken 2021

Reageer hier op dit bericht

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *