Zorg voor een goedkope zorgverzekering in 2020! Deel 1

Zorgverzekering vergelijken

Zoals je weet zijn de premies voor de zorgverzekeringen in 2021 inmiddels bekend. Het overstapseizoen is geopend, het vergelijken kan beginnen. Maar hoe zorg je ervoor dat je in 2021 een goedkope zorgverzekering hebt en toch goed verzekerd bent? Wij zetten diverse tips voor een goedkope zorgverzekering in 2021 voor je op een rijtje.

Goedkope basisverzekering

Allereerst is het belangrijk om eens goed naar de basisverzekering te kijken. Als je in Nederland woont of werkt, ben je verplicht om een basisverzekering af te sluiten. De inhoud van het basispakket is wettelijk vastgesteld en dus bij iedere zorgverzekeraar gelijk. Een goedkope basisverzekering heeft dezelfde dekking als een dure. De premies verschillen echter wel vaak flink bij de diverse verzekeraars. Dit kan soms oplopen tot enkele tientjes per maand. Zonde!

Verhoog je eigen risico

Het meest kun je op je zorgverzekering besparen door een hoog vrijwillig eigen risico te nemen. Het wettelijke eigen risico is onveranderd gebleven, dus ook in 2021 is dit € 365.00. Als je bijna nooit ziek bent en nauwelijks naar de huisarts gaat, waardoor je dus minder dan dit bedrag aan zorgkosten hebt, dan loont het de moeite om een maximaal eigen risico te nemen. Je kunt meestal kiezen voor een vrijwillig eigen risico van € 100, € 200, € 300, € 400 of € 500.

Je hebt dan € 365.00 wettelijk eigen risico en daar komt dan een vrijwillig eigen risico van maximaal € 500 bovenop. Als je voor het hoogste vrijwillige eigen risico kiest, betekent dat dat je per jaar zo’n € 250 minder aan premie hoeft te betalen. Verhoog je eigen risico dus als je een goedkopere zorgverzekering wilt in 2021 maar neem in deze afweging wel even je financiële situatie mee. Mocht er onverhoopt toch iets gebeuren, waardoor je wel ineens meer zorg nodig hebt, moet je de totale € 865.00 wél kunnen betalen. Soms zelfs in één keer! Overigens hoef je het voor een bezoek aan de huisarts niet te laten: dit valt niet onder het eigen risico en wordt vanuit de basisverzekering vergoed.

We hebben nog meer tips hoe je in 2021 kunt besparen op je zorgverzekering.

Woensdag lees je deel 2!

Zorgverzekering vergelijken