Ziekenfonds Vergelijken 2021

Zorgverzekering vergelijken 2021

 

Veel mensen zullen de tijd van het ziekenfonds nog kennen. Het ziekenfonds was een instelling die haar leden van een zorgverzekering voorzag. En regelde zelf de contacten met de zorgaanbieders. Mensen met lagere inkomens in loondienst hadden vroeger een verplichte verzekering bij het ziekenfonds. Daarnaast konden ook anderen zich aanmelden bij het ziekenfonds. In 2006 werd het ziekenfonds afgeschaft en maakte plaats voor de particuliere zorgverzekering. Dit is de zorgverzekering die we tot op de dag van vandaag kennen. 

De basisverzekering van nu wordt ingevuld door de overheid. Dat houdt in dat zij bepalen wat er wel en niet wordt vergoed. Verzekeraars stellen vervolgens zelf hun eigen aanvullende verzekeringen vast.

Kan ik het ziekenfonds nog vergelijken?

Een ziekenfonds vergelijken kan simpelweg niet meer, omdat deze niet meer bestaat. In plaats hiervan kun je de basisverzekering en de aanvullende zorgverzekering vergelijken. Ook de zorgverzekering van aankomend jaar wordt weer op verschillende fronten aangepast. Het vergelijken van jouw zorgverzekering is daarom erg verstandig. Hierdoor weet je zeker dat je niet teveel premie betaalt én dat de zorg die je nodig hebt wordt vergoed. Start hier met jouw zorgverzekering 2021 te vergelijken.

 

Zorgverzekering vergelijken 2021