Wat zit er in het basispakket van je zorgverzekering?

Zorgverzekering vergelijken

Iedereen in Nederland is verplicht verzekerd te zijn. Het basispakket, dat bij elke zorgverzekeraar hetzelfde is, wordt dan ook elk jaar wat aangepast en uitgebreid. In 2016 zat onder andere de volgende zorg in het basispakket: bezoek aan de huisarts, tandarts controle en behandelingen voor kinderen tot 18 jaar, medicijnen, bloedonderzoek, zorg voor bepaalde psychische aandoeningen, eerste 3 jaar verblijf in een ggz-instelling, hulpmiddelen en ouderenzorg.

 

Om de complete inhoud van het basispakket te krijgen, en natuurlijk ook de uitleg over de condities, uitzonderingen, het eigen risico etc. kun je het beste contact opnemen met je zorgverzekeraar.

 

In 2017 wordt het basispakket iets uitgebreid. Zo worden ook operaties van het bovenooglid vergoed, maar alleen wanneer je door een verlamd of slap ooglid bijna niets meer ziet. Vrouwen en transvrouwen kunnen borstprotheses vergoed krijgen, onder voorwaarden. Besnijdenis, indien medisch noodzakelijk, behoort in 2017 ook tot het basispakket.

 

Wel zitten er een aantal voorwaarden en vooral ook limieten aan de vergoedingen van het basispakket. Bij fysio- et oefentherapie voor mensen met etalagebenen krijg je bijvoorbeeld niet meer dan 37 behandelingen vergoed. Ook opvang na een behandeling in het ziekenhuis wordt in sommige gevallen vanaf 1 januari 2017 vergoed door je zorgverzekeraar.

 

Voor je begint met het afsluiten van aanvullende verzekeringen voor 2017 kun je het beste even goed kijken wat er toegevoegd wordt aan het basispakket. Misschien is dit namelijk wel genoeg, en heb je geen dure extra verzekeringen nodig.

Zorgverzekering vergelijken