Waar Moet Je Op Letten Bij Het Overstappen Van Zorgverzekeraar?

Zorgverzekering vergelijken

Het einde van 2016 komt steeds dichter bij, en dat betekent dat je een keuze moet maken wat betreft je zorgverzekering voor 2017. Je hebt tot 31 december om over te stappen, indien je dit van plan bent.

Waarom zou je overstappen?
Je bent in Nederland verplicht om een basisverzekering te hebben, en ookal is deze bij alle zorgverzekeraars hetzelfde, verschillen de prijzen flink. Je zou dus op zoek kunnen gaan naar een goedkopere basisverzekering. Ook is het mogelijk dat je niet tevreden bent met de service van je huidige verzekeraar, of dat een ander extra opties biedt qua declareren bijvoorbeeld.

Waar moet je op letten bij de keuze van een nieuwe zorgverzekeraar?
Ten eerste is het slim om een zogenaamde vergelijker te gebruiken, hiermee krijg je in één keer veel namen van zorgverzekeraars te zien, in plaats van alleen maar de meest bekende. Bedenk je van te voren wat je criteria zijn qua prijs en service bijvoorbeeld, zo maak je het vergelijken makkelijker.

Wil je een naturapolis of restitutiepolis? Deze twee verschillen vaak nogal in prijs. De restitutiepolis is duurder, maar je kunt dan wel zelf je zorgverlener kiezen. Bij de naturapolis kan het zijn dat je een deel van de rekening zelf moet betalen indien de zorgverlener geen contract heeft met je verzekeraar. Bedenk je dus goed wat voor jou het belangrijkst is voor je overstapt.

Zorgverzekering vergelijken