Waar Je Op Moet Letten Bij Het Overstappen Van Zorgverzekeraar

Zorgverzekering vergelijken

Zoals elk jaar kun je tot 1 januari overstappen naar een andere zorgverzekeraar, indien je hier interesse in hebt. Maar hoe werkt dit nu precies, en waar moet je op letten?

Ik weet nog niet welke zorgverzekeraar ik wil, wat nu?

Het kan zijn dat je nog niet precies weet bij welke zorgverzekeraar je je aan wil sluiten voor 2017, dat is geen probleem. Je hebt tot 1 januari om je huidige zorgverzekering op te zeggen. Hierna heb je een maand, dus tot 1 februari om een nieuwe verzekering af te sluiten.

Ben ik dan in januari wel verzekerd?

Indien je voor 1 februari bij een nieuwe zorgverzekeraar zit, ben je met terugwerkende kracht in januari ook verzekerd.

Ik ga me zometeen aansluiten bij een nieuwe verzekeraar, moet ik de huidige zelf opzeggen?

Dankzij de overstapservice die zorgverzekeraars aanbieden hoef je je huidige polis niet zelf op te zeggen indien je voor 31 december een nieuwe verzekering hebt afgesloten. Je nieuwe verzekeraar zorgt ervoor dat je oude polis op wordt gezegd.

Moet ik mijn basisverzekering en aanvullende verzekeringen bij dezelfde zorgverzekeraar afsluiten?

Nee dit hoeft niet. Let wel op dat de premie soms hoger kan zijn indien je alleen een aanvullende verzekering afsluit bij een bepaalde verzekeraar, waarbij je niet het basispakket hebt. Ook andere voorwaarden kunnen van toepassing zijn.

Zorgverzekering vergelijken