Verzeker alleen datgene dat er toe doet!

Zorgverzekering vergelijken

December is inmiddels alweer vele jaren traditiegetrouw de maand waarin we even stilstaan bij onze zorgverzekeringen. Misschien niet het leukste karwei, maar dit komt in een heel ander daglicht te staan als je weet dat je op eenvoudige wijze geld kunt besparen op de premie van jouw zorgverzekering 2017.
Wanneer we het hebben over de basisverzekering, dan is het vooral een kwestie van het vergelijken van de premie en de soorten polissen die de verschillende zorgverzekeraars aanbieden. Inhoudelijk zijn er nauwelijks verschillen, omdat de inhoud bepaalt is door de overheid. Kijkend naar de aanvullende pakketten die worden aangeboden, dan doe je er goed aan om vooral naar de inhoud in combinatie met de premie te kijken. Mensen denken, vaak ten onrechte, dat de meest uitgebreide (lees: het meest dure) aanvullende zorgverzekering voor hen de beste is. De vraag die dit oproept is of je dan niet onnodig veel premie betaalt voor zaken waar je waarschijnlijk nooit aanspraak op zal maken. Door kritisch te kijken naar welke zorg je daadwerkelijk nodig  hebt, of verwacht nodig te hebben, en alleen deze verzekeren kun je echt honderden euro’s aan premie besparen.
Mensen die chronisch ziek zijn doen er goed aan om te kijken of zij in aanmerking komen voor zorg en/of vergoedingen vanuit de Wet Langdurige Zorg. Wellicht krijg je een zogenaamde WLZ indicatie en afhankelijk van het zorgkantoor waarbij je bent aangesloten of de zorginstelling waarin je verblijft is aanvullend verzekeren misschien niet meer nodig. Informeer in dit geval vooraf naar wat er wel en niet wordt vergoed vanuit de WLZ, voordat je eventueel het besluit neemt om je niet langer aanvullend te verzekeren.

Zorgverzekering vergelijken