Verschil in prijs tussen basisverzekeringen

Zorgverzekering vergelijken

De basisverzekering is verplicht in Nederland, en de inhoud hiervan wordt dat ook elk jaar weer door het kabinet bepaalt. Bij welke zorgverzekeraar je je ook aansluit, de inhoud van het zogenaamde basispakket is dus altijd hetzelfde, dit betekent dat iedereen een identieke basis dekking heeft. Hiernaast kun je je uiteraard aanvullend laten verzekeren, bijvoorbeeld voor tandheelkunde of fysiotherapie, afhankelijk van eventuele ziektes die je hebt, je budget en het risico dat je denkt te hebben om hoge zorgkosten te krijgen in 2017.

Velen denken dat de prijs voor het basispakket ook vast staat, en dus bij elke zorgverzekeraar hetzelfde is. Echter is dit niet waar. In 2017 is er een verschil van 30 euro per maand tussen de goedkoopste en duurste basisverzekering. Je kunt dus dezelfde dekking hebben als je buren maar toch tot wel 360 euro per jaar meer betalen.
Het bedrag hierboven genoemd gaat uit van een minimaal eigen risico. De prijzen kunnen nog meer verschillen wanneer je je eigen risico vrijwillig verhoogd.

Vele bronnen voorspellen dat ook dit jaar weer een groot aantal Nederlanders over gaat stappen. De reden hiervoor kan zijn dat de service van de huidige zorgverzekeraar niet naar wens is, dat de aanvullende pakketten niet met het budget en / of persoonlijke situatie overeenkomen, maar dus ook dat de prijs voor de basisverzekering bij een concurrent lager is.

Indien u besluit over te stappen na het vergelijken van verschillende zorgverzekeraars, kunt u dit tot eind december 2016 doen.

Zorgverzekering vergelijken