Veranderen van zorgverzekeraar? Check de medicijnvergoedingen!

Zorgverzekering vergelijken

Misschien ben je iemand die veel medicijnen gebruikt. Misschien ben je wel iemand die heel dure medicijnen nodig hebt. En als je één van deze mensen bent, dan ben je misschien ook nog eens van plan om over te stappen naar een andere zorgverzekeraar. Dit hoeft in beginsel geen probleem te zijn, maar check dan wel eerst even jouw nieuwe zorgverzekering 2017 en dan met name natuurlijk het gedeelte met betrekking tot de vergoedingen van jouw medicijnen.

Veel zorgverzekeraars vergoeden bijvoorbeeld alleen een bepaald merk, ook wel zogenaamde voorkeursmedicijnen genoemd. Zorgverzekeraars bepalen zelf welk merk medicijnen zij vergoeden en daarom verschillen deze voorkeursmedicijnen per zorgverzekeraar. Om vervelende financiële verrassingen te voorkomen is het sterk aan te raden om, voordat je overstapt, contact op te nemen met jouw nieuwe zorgverzekeraar om na te gaan of ze die medicijnen die jij gebruikt ook vergoeden. Overstappen doe je dan ook pas wanneer je een helder en duidelijk antwoord hebt gekregen en niet eerder.

Jouw nieuwe zorgverzekeraar is niet verplicht om het specifieke merk medicijnen dat jij gebruikt te vergoeden. Uitzondering op deze regel is mogelijk. Jouw arts of huisarts moet de zorgverzekeraar dan laten weten dat het vanuit medisch oogpunt gezien noodzakelijk is dat jij juist dit specifieke merk medicijnen gebruikt.

Zorgverzekering vergelijken