Tandartsverzekering 2021

Zorgverzekering vergelijken

 

De kosten van een bezoek aan de tandarts worden niet vergoed door de zorgverzekering. Dat geldt ook voor foto’s die gemaakt moeten worden, de reiniging van jouw gebit en andere kosten. Eigenlijk wordt niets vergoed en zul je dit zelf moeten betalen. Wil je dat tandartskosten wel zijn gedekt? Kies dan voor een aanvullende tandartsdekking bij jouw zorgverzekering 2021.

Welke tandartskosten worden wel vergoed door de basis zorgverzekering?

Net als altijd gelden er uitzonderingen. Een aantal bijzondere aandoeningen aan jouw gebit wordt namelijk wel vergoed door de zorgverzekering. Dit geldt onder andere voor ernstige ontwikkelings- of groeistoornis aan jouw gebit of kaak. Heb jij hier last van? Neem dan contact op met jouw zorgverzekeraar om te vragen naar de mogelijkheden met betrekking tot de vergoedingen of kijk in de polisvoorwaarden.

Tot 18 jaar worden tandartskosten wel vergoed

Tot je achttiende wordt tandheelkundige zorg door de basisverzekering vergoed. Dat geldt overigens voor alle zorgkosten. Kinderen tot 18 jaar zijn namelijk gratis meeverzekerd op de zorgverzekering van hun ouders. Verzeker kinderen daarom altijd mee op de meest uitgebreide polis van een van de ouders.

Word je binnenkort 18? Dan zul je een eigen zorgverzekering moeten afsluiten. Dit doe je eenvoudig via onze zorgvergelijker. Door jouw wensen aan te geven in de filters, worden alleen de zorgverzekeringen getoond die bij jouw wensen aansluiten. De goedkoopste staat bovendien altijd bovenaan.

Hoe vind ik de goedkoopste tandartsverzekering 2021?

Wil je jouw tandartskosten in 2021 meeverzekeren? Dan kun je het beste starten met het maken van een vergelijking. Iedere zorgverzekeraar bepaalt zelf welke premie zij vraagt voor de tandartsverzekering 2021. Ook bepalen zij zelf of ze de hele tandarts rekening vergoeden, of bijvoorbeeld 50% of 80%. Het is verstandig om voor jezelf na te gaan hoeveel kosten je verwacht te maken in 2021. Moet je bijvoorbeeld een wortelkanaal behandeling ondergaan? Verwacht je een aantal gaatjes die gevuld moeten worden? Of moet je beginnen met een beugel? Vraag dan bij de tandarts na wat dit gaat kosten. Daarna maak je een vergelijking. Vul in hoeveel dekking je wilt en start met vergelijken. De goedkoopste tandartsverzekering 2021 staat altijd bovenaan. Maar let op; de dekking is van groot belang. Soms krijg je voor een iets hogere premie een betere dekking.

Tandarts verzekering vergelijken 2021

Door de tandartsverzekering te vergelijken kom je er snel achter waar je de goedkoopste tandarts dekking kunt afsluiten in 2021. In onderstaande tabel vind je de top 5 verzekeraars met een tandartsdekking, met een vergoeding van € 500 en volledige vergoeding. In onze zorgvergelijker kun je ook voor andere vergoedingen kiezen.

VerzekeraarPremie
ProLife + Tand Medium€ 141,45
FBTO natura + module Tand 500€ 143,45
Promovendum tand Royaal€ 145,40
FBTO restitutie + module Tand 500€ 149,00
OHRA TandenGaaf 500€ 149,08

Is een tandartsverzekering 2021 nodig?

Niet iedereen heeft baat bij een tandartsverzekering. Ga je eens of twee keer per jaar naar de tandarts en heb je een goed gebit? Dan is een tandartsverzekering 2021 niet nodig. Het is dan vaak goedkoper om het bezoek aan de tandarts zelf te betalen. Verwacht je juist wel tandarts kosten te maken? Dan is een tandartsverzekering in 2021 mogelijk geen overbodige luxe. Door het maken van een vergelijking zie je hoeveel premie je betaalt voor een tandartsverzekering. Zet deze kosten af tegen de rekening die je anders zelf moet betalen. Is een tandartsverzekering goedkoper? Dan is het verstandig om deze af te sluiten. Zo niet, dan kun je de rekening beter uit eigen zak betalen.

Kan een verzekeraar mij weigeren voor een tandartsverzekering?

Het antwoord is simpel; Ja, dat kan. Een tandartsverzekering is een aanvullende verzekering. Dit houdt in dat een zorgverzekeraar jou altijd mag weigeren. Dit doen zij bijvoorbeeld als ze te hoge kosten verwachten. Heb je al een tandartsverzekering en wil je overstappen? Dan is het verstandig om jouw huidige tandartsverzekering nog niet op te zeggen, voordat je bent geaccepteerd bij de nieuwe verzekeraar. Verzekeraars hebben alleen een acceptatieplicht voor de basiszorgverzekering.

Medische verklaring bij tandartsverzekering

Vraag je een tandartsverzekering aan met een hoge vergoeding? Dan kan de verzekeraar vragen om een medische verklaring of tandartsverklaring. Dit zijn een aantal vragen over jouw gebit en/of over de te verwachten tandartskosten. Deze verklaring wordt beoordeeld door de verzekeraar. Aan de hand daarvan bepaalt de verzekeraar of ze jou wilt verzekeren of niet. Wees altijd eerlijk bij het invullen van de vragen. Doe je dat niet, dan wordt dat gezien als fraude en keert de verzekeraar niet uit.

Losse tandartsverzekering afsluiten

Het is mogelijk om een tandartsverzekering af te sluiten bij dezelfde verzekeraar als waar je jouw basisverzekering hebt. Maar je kunt ook bij een andere verzekeraar een losse tandartsverzekering kiezen. Bijvoorbeeld omdat die verzekeraar een hogere vergoeding biedt of goedkoper is. Let erop dat een losse tandarts zorgverzekering vaak duurder is.

 

Zorgverzekering vergelijken