Tandartsverzekering

Zorgverzekering vergelijken

 

Tot je achttiende wordt tandheelkundige zorg door de basisverzekering vergoed, vanaf je achttiende zal je het zelf via een aanvullende zorgverzekering moeten regelen. Een aantal bijzondere aandoeningen maken een uitzondering op de regel, denk bijvoorbeeld aan ernstige ontwikkelings- of groeistoornis aan je gebit of kaak.

Zorgverzekeraars bieden verschillende aanvullende tandartsverzekeringen aan. Zo kun je je bijvoorbeeld laten verzekeren voor speciale aandoeningen, maar ook voor tandarts controles. Het is aan jou om te bepalen of het verstandig is een aanvullende tandartsverzekering voor 2021 af te sluiten of niet. Met onze vergelijkingstool kun je het aanbod van aanvullende tandartsverzekeringen bekijken en vergelijken.

Tandartsverzekering vergoeding

De basisverzekering is een verplichte verzekering voor medische noodzakelijke zorg en is voor iedereen gelijk. Het verzekeren van Tandartsverzekering valt echter vaak buiten de basisverzekering en kan aanvullend worden verzekerd. Je zult dus zelf moeten bepalen of je jezelf (en kinderen) hiervoor wilt verzekeren of niet.

Niemand kan voor jou bepalen of het verstandig is om jezelf voor Tandartsverzekering te laten verzekeren. Het kan daarom een lastige beslissing zijn, omdat je niet kunt weten wat jou het komende jaar allemaal te wachten staat. Het risico bestaat dat je je voor Tandartsverzekering laat verzekeren, maar daar uiteindelijk geen gebruik van maakt.

Een ander risico is dat je je niet laat verzekeren voor Tandartsverzekering en uiteindelijk alle kosten zelf op moet hoesten. Dit betekent niet dat je dan automatisch duurder uit bent dan wanneer je je hiervoor had laten verzekeren. Dit verschilt namelijk per persoon en situatie.

Je kunt je verwachtingen voor 2021 in kaart brengen. Zo kan het bijvoorbeeld zo zijn dat er volgend jaar een operatie op de planning staat of dat je nu al kunt inschatten hoeveel Tandartsverzekering behandelingen je nodig hebt. Vervolgens kun je dan uitrekenen of het voor jou voordeliger is om een aanvullende zorgverzekering af te sluiten. Het is niet verplicht om je aanvullend te verzekeren, en een aanvullende verzekering kan ieder moment worden opgezegd.

Wil je niet alleen informatie over Tandartsverzekering, maar ook direct zorgverzekeringen vergelijken op onder andere de hoogte van de zorgpremie en prijs-kwaliteitverhouding? Klik dan op de onderstaande knop:

 

Zorgverzekering vergelijken