Stopt de collectiviteitskorting op zorgverzekeringen?

Zorgverzekering vergelijken

Ieder jaar is het mogelijk om over te stappen van zorgverzekering. Veel Nederlanders hebben een zorgverzekering via hun werkgever of een vereniging. Dit is een collectieve zorgverzekering. De werkgever spreekt hierbij korting af. Hierdoor kunnen werknemers en leden voor minder geld een zorgverzekering afsluiten. Dit heet de collectiviteitskorting. In 2021 zal de collectiviteitskorting blijven bestaan, of deze nog lang blijft bestaan is de vraag.

Korting reeds verlaagd

Er wordt al meerdere jaren gekeken naar de collectieve zorgverzekering en de kortingen die daarbij horen. Vorig jaar werd de collectiviteitskorting al verlaagd. Deze was vaak 10 procent. De maximale korting. Vorig jaar werd deze verlaagd tot een maximum van 5 procent. Hoe lang deze 5 procent korting blijft bestaan is onduidelijk. Wel is duidelijk dat ook in 2021 de max op 5 procent blijft. Minister Van Rijn laat dit dossier over aan zijn opvolger.

Voordeel wordt niet gehaald

Het idee van de collectieve zorgverzekering is dat de zorg collectief wordt ingekocht en hierdoor minder kost. In de praktijk wordt dit voordeel echter niet bereikt. Dit zorgt ervoor dat mensen zonder of een lagere collectiviteitskorting in wezen betalen voor de mensen die wel een hoge korting hebben. En dat is niet wenselijk.

Heb jij een collectieve zorgverzekering? Dan is het verstandig om deze zorgverzekering voor 2021 te vergelijken. Omdat de kortingen steeds lager worden, is het wellicht goedkoper om zelf een zorgverzekering af te sluiten. Vul jouw e-mailadres in voor onze premie alert en ontvang de premies van 2021 zodra deze bekend zijn.

Zorgverzekering vergelijken

Reageer hier op dit bericht

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *