De Friesland zorgverzekering 2021

Over De Friesland zorgverzekering 2021

Ben je op zoek naar een goede zorgverzekering voor 2021? Dan is De Friesland zorgverzekering 2021 wellicht iets voor jou. De Friesland is een bekende verzekeraar die al jarenlang zorgverzekeringen biedt. Je kunt hier terecht voor zowel de basisverzekering als een aantal aanvullende verzekeringen. 

Basisverzekeringen
Zelf Bewust Polen en Alles Verzorgd Polis.

Aanvullende verzekeringen
Te kiezen bij een Zelf Bewust Polis basisverzekering:

 • AV Instap
 • AV Opstap
 • AV Doorstap

Te kiezen bij een Alles Verzorgd Polis basisverzekering:

 • AV Instap
 • AV Budget
 • AV Standaard
 • AV Extra
 • AV Optimaal

 

Tandartsverzekeringen
Te kiezen bij een Zelf Bewust Polis basisverzekering:

 • AV Tand Opstap
 • AV Tand Doorstap

Te kiezen bij een Alles Verzorgd Polis basisverzekering:

 • AV Tand Standaard
 • AV Tand Extra
 • AV Tand Optimaal

Zorgverzekering De Friesland 2021

Ook in 2021 biedt De Friesland een breed pallet aan verzekeringen. Goed om te weten is dat de basisverzekering 2021 voor iedereen gelijk is. De overheid bepaalt namelijk wat er ieder jaar wordt vergoed vanuit de basisverzekering. Verzekeraars mogen hier niet van afwijken. Verzekeraars bepalen wel zelf wat zij verzekeren middels aanvullende pakketten.

De Friesland premie 2021

Ben je benieuwd naar de premie van de Friesland voor 2021? Hieronder vind je de premie van de Friesland basisverzekering. Wil je ook de premies van de aanvullende verzekering weten? Vergelijk de premies dan in onze handige zorgvergelijker.

Jaar Restitutie Natura Budget
2021 € 128,45 € 113,00
2020 € 125,45 € 110,50
2019 € 132,25 € 125,45 € 106,75
2018 € 122,25 € 116,95 € 103,95
2017 € 120,50 € 114,95 € 99,95
2016 € 111,50 € 106,50 € 91,75
2015 € 106,50 € 101,95 € 90,75

De Friesland verzekering afsluiten

Wil je de De Friesland zorgverzekering afsluiten? Goed idee. Dat kan eenvoudig via onze website. Bedenk voor jezelf wat je precies wilt afsluiten. Is de basisverzekering voldoende? Of verwacht je zorg nodig te hebben in 2021 en kies je daarom voor een aanvullende verzekering? Voor ieder pakket betaal je extra premie, dus kies alleen datgene dat je echt nodig hebt. Anders is het zonde van je geld.

De Friesland zorgverzekering vergelijken 2021

Verstandig is om de De Friesland zorgverzekering te vergelijken. Alle verzekeraars bepalen namelijk zelf wat zij aan premie vragen. Dit zorgt ervoor dat onderling er forse premie verschillen zijn. Door de zorgverzekeringen te vergelijken weet je zeker dat je niet teveel premie betaalt. Ook zie je snel wat De Friesland vergoeding is.

De Friesland zorgverzekering buitenland

Ga je naar het buitenland toe, dan hangt het ervan af hoe lang je gaat of je jouw zorgverzekering moet aanhouden of niet. Op de website van de Rijksoverheid lees je per situatie of je jouw zorgverzekering moet aanhouden of niet.

De Friesland zorgverzekering zwanger

Ben je zwanger of wil je graag zwanger worden? Dan kan het verstandig zijn om jouw zorgverzekering hierop aan te passen. Je maakt tijdens een zwangerschap veel andere medische kosten dan normaal. Gelukkig wordt er al veel vergoed vanuit de basisverzekering. Maar wil je bijvoorbeeld graag in het ziekenhuis bevallen zonder dat je hiervoor een medische indicatie hebt? Of wil je de eigen bijdragen gedekt hebben of een zwangerschapscursus volgen? Kies dan voor een aanvullend pakket. Lees hier meer over de zorgverzekering 2021 en zwanger zijn.

Fysiotherapie De Friesland zorgverzekering

Veel mensen kiezen voor een aanvullende dekking voor fysiotherapie bij de zorgverzekering. Deze behandelingen worden vanuit de basisverzekering alleen in uitzonderlijke situaties vergoed. Heb je een blessure opgelopen tijdens het sporten? Of moet je herstellen na een val? Dan wordt dit niet vergoed. Dit kun je aanvullend verzekeren. Let altijd goed op de vergoedingen. Hierbij staat een bedrag per jaar of een percentage per rekening.

De Friesland zorgverzekering tandarts

De meest gekozen aanvullende dekking is de tandartsverzekering. Verwacht wordt dat ook in 2021 dit de meest gekozen dekking wordt. Tandartskosten zijn vaak fors. Heb je een gaatje of moet je een andere behandeling aan jouw gebit ondergaan, dan betaal je al snel meer dan 100 euro. Een aanvullende tandartsverzekering 2021 kan dan uitkomst bieden. Ga je alleen voor controle naar de tandarts en mankeer je eigenlijk nooit iets aan jouw gebit? Dan is een aanvullende tandarts dekking niet nodig.

Zorgaanbod afstemmen op behoefte klanten

De Friesland, uiteraard gevestigd in de provincie Friesland, heeft meer dan 569.000 klanten voor een zorgverzekering. De klanten van De Friesland wonen niet alleen in Friesland, maar komen uit het hele land vandaan. De zorgverzekeraar heeft als motto om een positieve bedrage te leveren aan de hele Nederlandse maatschappij in 2021. Uit het aantal onderzoeken en enquêtes die gehouden worden, blijkt dat De Friesland de mening van haar klanten belangrijk vindt. Op deze manier proberen ze het zorgaanbod beter af te stemmen op de behoeften van jou als klant. Wat ook het vermelden waard is, is dat De Friesland meerdere projecten in wijken door het hele land heeft om jongeren meer te laten bewegen.

Declareren bij De Friesland

Declareren bij de Friesland zorg gebeurt in de meeste gevallen rechtstreeks via de zorgverleningen. In het geval dat je bij moet betalen, zal je hier uiteraard bericht over ontvangen. Indien je zelf een nota ontvangen hebt, kun je deze via de website of de Declaratie App declareren.

De Friesland zorgverzekering 2021 ervaringen

Deel jouw ervaring over De Friesland zorgverzekering 2021

Deze ingevoerde waarde is ongeldig
Deze ingevoerde waarde is ongeldig
Prijs:
vote-star-emptyvote-star-emptyvote-star-emptyvote-star-emptyvote-star-empty
Deze ingevoerde waarde is ongeldig
Service:
vote-star-emptyvote-star-emptyvote-star-emptyvote-star-emptyvote-star-empty
Deze ingevoerde waarde is ongeldig
Eindbeoordeling:
vote-star-emptyvote-star-emptyvote-star-emptyvote-star-emptyvote-star-empty
Deze ingevoerde waarde is ongeldig
Deze ingevoerde waarde is ongeldig