CZ zorgverzekering 2021

Over CZ zorgverzekering 2021

Interesse in de CZ zorgverzekering 2021? Groot gelijk. CZ is een hele grote verzekeraar in Nederland met goede zorgverzekeringen. Je kunt hier zowel de basisverzekering, de aanvullende zorgverzekeringen en de tandartsverzekering afsluiten. Hieronder lees je meer over de CZ zorgverzekering vergoedingen.

Zorgverzekering CZ 2021

De zorgverzekering van CZ is een van de meest bekende zorgverzekeringen en kun je via ons makkelijk afsluiten. Uiteraard wil je eerst weten wat CZ vergoedt. De basisverzekering 2021 is altijd voor iedereen gelijk. Dit komt omdat de overheid bepaalt wat er wordt vergoed vanuit de basisverzekering. Verzekeraars mogen hier niet van afwijken. Wel mogen zij verschillende basisverzekeringen aanbieden. Het verschil zit dan niet in de vergoeding, maar juist naar welke zorgverlener je toe kunt gaan. CZ biedt drie verschillende basisverzekeringen; een budget basispolis (zorgbewustpolis), de natura dekking (zorg op maat polis) en de restitutie dekking (zorgkeuzepolis).

CZ zorgpremie 2021

Ben je benieuwd naar de premie van CZ voor 2021? Hieronder vind je de premie van de CZ basisverzekering. Wil je ook de premies van de aanvullende verzekering weten? Vergelijk de premies dan in onze handige zorgvergelijker.

Jaar Restitutie Natura Budget
2021 € 138,50 € 129,60 € 123,10
2020 € 127,45 € 120,95 € 114,95
2019 € 131,65 € 124,80 € 120,45
2018 € 122,60 € 116,25 € 112,15
2017 € 119,05 € 112,85 € 108,90
2016 € 110,70 € 104,95 € 101,30
2015 € 106,00 € 100,50 € 97,00

CZ zorgverzekering afsluiten

Als je de CZ zorgverzekering wilt afsluiten is het goed om voor jezelf te bepalen welke verzekering je nodig hebt. Verwacht je geen zorgkosten te maken in 2021? Dan is een basisverzekering wellicht al voldoende. Ter aanvulling kun je diverse zorgkosten dekken. Zoals een vergoeding voor brillen, fysio of alternatieve geneeswijzen. CZ biedt diverse aanvullende dekkingen. Neem deze mee in jouw vergelijking. Voor ieder pakket betaal je extra premie, dus kies alleen datgene dat je echt nodig hebt. Anders is het zonde van je geld.

CZ zorgverzekering vergelijken 2021

Voordat je een verzekering uitkiest, is het verstandig om de zorgverzekering 2021 te vergelijken. Alle verzekeraars bepalen namelijk zelf wat zij aan premie vragen. Dit zorgt ervoor dat er onderling forse premie verschillen zijn. Door de zorgverzekeringen te vergelijken weet je zeker dat je niet teveel premie betaalt en je de beste zorgverzekering vindt. Dit geldt zowel voor de basisverzekering als voor aanvullende zorgverzekeringen.

Zorgverzekering van CZ en buitenland

Ga je in 2021 een tijd naar het buitenland? Dan hangt het ervan af hoe lang je gaat of je jouw zorgverzekering moet aanhouden of niet. Op de website van de Rijksoverheid lees je per situatie of je jouw zorgverzekering moet aanhouden of niet.

CZ zorgverzekering en zwanger

Verwacht je in 2021 een kindje? Dan maak je andere zorgkosten en dus is het goed om jouw zorgverzekering te bekijken. Vanuit de basisverzekering worden al veel kosten vergoed. Maar natuurlijk niet alles. Wil je bijvoorbeeld graag in het ziekenhuis bevallen zonder dat je hiervoor een medische indicatie hebt? Of wil je de eigen bijdragen gedekt hebben of een zwangerschapscursus volgen? Kies dan voor een aanvullend pakket. Tevens ontvang je dan een kraampakket van de verzekeraar met allerlei benodigdheden voor tijdens de bevalling.

Fysiotherapie CZ zorgverzekering

Wat vergoed CZ bij fysiotherapie? Ten eerste; niets vanuit de basisverzekering, tenzij hier een uitzonderlijke situatie geldt. Je kunt voor fysio een aanvullende verzekering sluiten. Veel mensen kiezen ook voor een aanvullende dekking voor fysiotherapie bij de zorgverzekering. Fysiotherapie wordt dan vergoed zodra je naar de fysio gaat voor een sportblessure of voor het herstellen na een val. Let tijdens het vergelijken altijd goed op de vergoedingen. Hierbij staat een bedrag per jaar of een percentage per rekening.

CZ tandartsverzekering 2021

De meest gekozen aanvullende dekking is de tandartsverzekering. CZ biedt ook een tandartsverzekering aan. Heb je een gaatje of moet je een andere behandeling aan jouw gebit ondergaan? Dan kan een tandartsverzekering 2021 uitkomst bieden. Ga je alleen voor controle naar de tandarts en mankeer je eigenlijk nooit iets aan jouw gebit? Dan is een aanvullende tandarts dekking niet nodig.

Declareren via CZ

Een aantal zorgverleners vragen je om het geld voor te schieten. In dit geval krijg je de zorgnota thuisgestuurd. Deze kun je 36 maanden na behandeldatum declareren via de website, smartphone applicatie of per post. Er wordt van je gevraagd om een foto van de nota mee te sturen en/of een declaratieformulier in te vullen. Zorgverzekeraar CZ heeft in totaal 10 werkdagen nodig om de declaratie te verwerken en het geld over te maken.

CZ zorgverzekering 2021 ervaringen

Deel jouw ervaring over CZ zorgverzekering 2021

Deze ingevoerde waarde is ongeldig
Deze ingevoerde waarde is ongeldig
Prijs:
vote-star-emptyvote-star-emptyvote-star-emptyvote-star-emptyvote-star-empty
Deze ingevoerde waarde is ongeldig
Service:
vote-star-emptyvote-star-emptyvote-star-emptyvote-star-emptyvote-star-empty
Deze ingevoerde waarde is ongeldig
Eindbeoordeling:
vote-star-emptyvote-star-emptyvote-star-emptyvote-star-emptyvote-star-empty
Deze ingevoerde waarde is ongeldig
Deze ingevoerde waarde is ongeldig