Prinsjesdag en de zorgverzekering 2021

Zorgverzekering vergelijken

15 september is het Prinsjesdag. Een belangrijke dag voor jouw zorgverzekering in 2021. Want op deze dag wordt een hoop bepaald voor volgend jaar. Wat dat precies is, lees je hieronder.

Wat wordt er precies bepaald op Prinsjesdag?

Op deze dag maakt de overheid bekend wat;

  • er wordt vergoed door de basiszorgverzekering in 2021
  • de zorgpremie wordt voor de zorgverzekering 2021
  • de inkomensafhankelijke bijdrage wordt
  • de hoogte van de zorgtoeslag wordt
  • hoe hoog het eigen risico wordt. Dit is voor de zorgverzekering 2021 al bekend en blijft € 385 euro.

Wat betekent dit voor mijn zorgverzekering 2021?

Dat hangt er vanaf waar je gebruik van maakt. Natuurlijk is de zorg premie van belang. Dat geldt voor iedereen. Maar heb je nu een bepaald medicijn dat wordt vergoed en straks niet meer. Dan is dat van invloed op jouw zorgverzekering 2021. Of heb je recht op zorgtoeslag? Dan is ook dat bedrag belangrijk. Het is nu nog niet bekend wat de wijzigingen inhouden. Wat wel al bekend is, is dat het eigen risico € 385 blijft. Hetzelfde als dit jaar. Ook blijft het mogelijk om het eigen risico vrijwillig te verhogen, tot € 885.

Wat betaal ik aan zorgpremie in 2021?

Dat is nog niet bekend en weet u ook niet direct na Prinsjesdag. Het is namelijk zo dat iedere verzekeraar zelf bepaalt wat zij aan premie vraagt. Daarom is de zorgverzekering 2021 vergelijken ook zo belangrijk. Ondanks dat de basis zorgverzekering voor iedereen gelijk is, is de premie per verzekeraar anders. Verzekeraars moeten uiterlijk 12 november 2020 de premie bekend maken voor volgend jaar. Verzekeraar DSW maakt vaak een week na Prinsjesdag als eerst haar premies bekend. Anderen wachten tot het laatste moment, omdat zij willen weten wat de concurrenten doen. Iedereen wilt zo laag mogelijk zitten, zodat er veel klanten naar hun overstappen. Maar te laag kan ook weer niet, omdat het dan verliesgevend is. 

Let op: uiterlijk 12 november weet u de premie voor uw zorgverzekering 2021.

Zorgverzekering vergelijken

Reageer hier op dit bericht

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *