Prinsjesdag; dit verandert er aan de zorgverzekering in 2021

Zorgverzekering vergelijken 2021

Dinsdag 15 september is de Miljoenennota overhandigd aan de Tweede Kamer. Naast het financiële plan voor 2021 staan daar ook de belangrijkste wijzigingen rondom de zorgverzekering 2021 in. Wat dit betekent voor jouw zorgverzekering lees je hier.

Zorgpremie 2021 stijgt

De zorgpremie stijgt. Maar niet zo hard als vooraf gedacht. De premie stijgt met ongeveer 5 euro per maand. Dat is de inschatting van de overheid. Vervolgens bepaalt iedere zorgverzekeraar zelf haar premies. Verzekeraar DSW maakt ieder jaar als eerste verzekeraar haar premies bekend. Daarna volgen de andere verzekeraars. Medio november moeten alle premies bekend zijn gemaakt. Vanaf dat moment is het verstandig om de zorgverzekering 2021 te vergelijken. Bij de ene verzekeraar zul je in 2021 een stuk duurder uit zijn dan bij de ander.

Eigen risico 2021

Het eigen risico voor 2021 blijft gelijk aan dit jaar. Dit houdt in dat dit nog steeds 385 euro per persoon bedraagt. Het eigen risico geldt alleen voor de basiszorgverzekering. Kies je bijvoorbeeld een aanvullende tandartsverzekering en ga je naar de tandarts toe? Dan betaal je hiervoor geen eigen risico. Je kunt dit bedrag vrijwillig verhogen tot 885 euro. In ruil hiervoor ontvang je korting op de zorgpremie.

Zorgtoeslag 2021 stijgt

De zorgtoeslag stijgt in 2021. Dit houdt in dat als je een laag inkomen hebt, je wordt ondersteund bij het betalen van de zorgpremie. Voor alleenstaanden geldt er een verhoging van 44 euro. Voor gezinnen bedraagt dit 99 euro.

Wijzigingen in de basiszorgverzekering 2021

Er wijzigen een aantal punten in de basis zorgverzekering

Toegevoegd wordt;

  • Extra zorg ten gevolge van COVID-19
  • Vergoeding van verschillende soorten medicatie tegen kanker
  • De dagbehandeling in groepsverband bij een niet aangeboren hersenletsel

Gewijzigd is:

  • Er geldt geen eigen risico meer voor medische zorg voor een donor
  • Er geldt geen eigen risico meer voor slachtoffers van seksueel misbruik
  • De vergoeding van diabetes hulp wordt eenvoudiger

Inkomensafhankelijke bijdrage stijgt

De inkomensafhankelijke bijdrage stijgt voor zowel werknemers en uitkeringsgerechtigden als voor ondernemers en gepensioneerden. Voor deze eerste groep stijgt het van 6,7 procent naar 7 procent. Voor de tweede groep van 5,45 procent naar 5,75 procent.

Bron: miljoenennota

Zorgverzekering vergelijken 2021

Reageer hier op dit bericht

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *