Premieverschil goedkoopste en duurste zorgverzekering nog nooit zo groot

Zorgverzekering vergelijken 2021

Alle zorgpremies voor de basis zorgverzekering van 2021 zijn bekend. Opvallend is dat de verschillen nog nooit zo groot waren. Dit terwijl de inhoud van de basisverzekering bij iedereen gelijk is. De goedkoopste zorgverzekering is van Zekur met een premie van €105,95 en de duurste van zorgverzekeraar De Amersfoortse met een premie van €147,95.

Vergelijkingssite Zeker.com berekende dat de premie voor de duurste zorgverzekering volgend jaar in totaal 504 euro hoger is dan die van de goedkoopste. Dit is in alle jaren nog nooit zo groot geweest.

Bijna alle verzekeraars verhogen de premies voor de zorgpolis in 2021. Alleen zorgverzekeraar Besured verlaagd haar premie met 0,35%. De gemiddelde premiestijging ligt op iets meer dan 4 procent. Met een enkele uitschieter tot bijna 9 procent.

Kosten zorgverzekering in 5 jaar tijd enorm gestegen

De kosten van de basisverzekeringen zijn in de afgelopen 5 jaar enorm gestegen. De Amersfoortse is de verzekeraar die de grootste stijging laat zien. In 2017 was de premie van hun restitutiepolis € 117,50 en dit jaar is dat € 147,95. Een verschil van maar liefst € 30,45 per maand.      

stijging premies zorgverzekering 2021

Verhoogd eigen risico

Wie echt de allergoedkoopste zorgverzekering wilt, kiest er een met een verhoogd eigen risico van € 885. De goedkoopste zorgverzekering komt dan uit op een maandpremie van € 85,95 en is van verzekeraar Zekur, aldus Leon Schouten van Zeker.com. Schouten verwacht echter niet dat veel mensen dit jaar voor een verhoogd eigen risico zullen kiezen, vanwege de angst omtrent het coronavirus.

Overstappen tot einde jaar

Tot eind dit jaar kunnen verzekerden overstappen van zorgverzekering. Opzeggen kan tot en met 31 december, een nieuwe zorgverzekering vergelijken en afsluiten kan tot en met 31 januari 2021.

Zorgverzekering vergelijken 2021