Overstappen naar een andere zorgverzekering voor 2020

Zorgverzekering vergelijken

Zoals elk jaar heeft u tot 31 december om over te stappen naar een andere zorgverzekering indien u dit wil. Vanaf half november zijn de nieuwe premies bekend en kunt u beginnen met het vergelijken van de zorgverzekeraars voor 2021.

De verwachting is dat komend jaar de zorgpremie duurder wordt. Vele bronnen melden dat de maandelijkse premie een paar euro zal stijgen. Voor veel consumenten is dit dan ook een reden om eens goed naar hun opties te kijken en dus verschillende zorgverzekeringen te vergelijken.

Vele Nederlanders stappen over

Volgens cijfers van de Nederlandse Zorgautoriteit is 6,9 % van de bevolking in Nederland vorig jaar overgestapt. Dit is iets lager dan het jaar ervoor. Er wordt verwacht dat ook dit jaar weer veel mensen overstappen, en kiezen voor een goedkopere of betere zorgverzekeraar voor 2021.

Waarom overstappen?

Velen kijken eerst naar de prijs, omdat de zorgpremie vaak een groot deel van het budget van een huishouden is. Omdat deze premies elk jaar veranderen kan het dus zijn dat uw huidige zorgverzekeraar opeens duurder is dan een ander.

Wanneer u denkt dat u meer of juist minder zorg nodig zal hebben gedurende het komende jaar kan dit een reden zijn om over te stappen naar een andere zorgverzekeraar. Ook beïnvloedt dit de keuze van eventuele aanvullende verzekeringen.

Toch niet overstappen?

Indien u tevreden bent met uw huidige verzekeraar, hun service, hun klantvriendelijkheid en natuurlijk hun premies kunt u besluiten om niet naar een andere zorgverzekeraar te gaan.

Zorgverzekering vergelijken