Op De Valreep Honderdduizenden Overstappers Van Zorgverzekering

Zorgverzekering vergelijken

Het jaar 2015 telt nog maar enkele dagen. Dit houdt in dat je nog maar kort de tijd hebt om over te stappen naar een andere zorgverzekering. Toch gaat de helft van de Nederlanders dit waarschijnlijk nog doen. Dit komt neer op ongeveer een half miljoen mensen.

Een nieuwe zorgverzekering wordt jaarlijks door ruim 1 – 1,2 miljoen mensen afgesloten. Wanneer je deze groep in totaliteit neemt levert dit hen een besparing op de premie zorgverzekering op van ongeveer 69 miljoen euro. Individueel betekende dit een besparing van zo’n 70 euro per jaar.

Ondanks dat er bij de overstap naar een andere zorgverzekering veel voordeel is te behalen is, heeft 70% van de mensen nog nooit een andere zorgverzekering gesloten door middel van een overstap. Veel mensen hebben een collectiviteitskorting op hun zorgverzekering. Meestal via de werkgever en deze zorgverzekeringen zijn veelal bij de grote verzekeraars ondergebracht. In de meeste gevallen gaat het om de basisverzekering die hier vaak wat duurder zijn. Ondanks de korting kan een “eigen polis” nog steeds voordeliger zijn. Het blijkt echter dat juist deze groep mensen er toch voor kiest om niet over te stappen en bij de huidige zorgverzekeraar te blijven. De redenen hiervoor zijn divers. Een veel gehoorde reden is dat men gewoon erg tevreden is over het pakket en de dienstverlening van de huidige verzekeraar. Angst is een tweede reden en met name angst voor het niet worden geaccepteerd voor een aanvullende verzekering. Steeds meer zorgverzekeraars hebben er echter voor gekozen om geen medische voorselectie meer te hanteren.

Eigen risico

De hoogte van het eigen risico is meer dan ooit bepalend bij de beslissing om wel of niet over te stappen naar een nieuwe zorgverzekering. Ruim 1/5 van de bevolking kiest bewust voor het eigen risico van €885, wat tevens het maximum is. Bij de meeste andere vergelijkingssites zijn deze getallen gelijk.

Wanneer je nog over wil stappen, dan kan dit tot en met 31 december 23:59 uur. Maak je van deze gelegenheid gebruik, dan wordt de oude zorgverzekering (basis –en aanvullende pakket) op verzoek nog automatisch opgezegd.

Zorgverzekering vergelijken

Reageer hier op dit bericht

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *