Niet overstappen betekent niet dat er geen veranderingen zijn

Zorgverzekering vergelijken

Mocht je niet van plan zijn om over te stappen naar een andere zorgverzekeraar, check dan in elk geval of jouw zorgverzekering 2017 nog wel biedt wat je nodig hebt. Er zijn namelijk mensen die denken dat er niets verandert als ze hun huidige zorgverzekeraar nog een jaartje trouw blijven. Op zich een begrijpelijke gedachte, maar het is goed om het geen je afgesloten hebt even te checken op veranderingen. Het kan namelijk heel goed zijn dat de betreffende zorgverzekeraar namelijk wel een aantal veranderingen heeft doorgevoerd.

Jouw zorgverzekeraar is verplicht om je van wijzigingen in pakketten en voorwaarden op de hoogte te brengen. Aangezien ook jij waarschijnlijk iemand bent die een druk leven leidt, kan het maar zo zijn dat dit bericht niet gezien en gelezen hebt. Mogelijk doorgevoerde wijzigingen zijn dat bepaalde vergoedingen vanuit aanvullende zorgverzekeringen minder zijn geworden of dat bepaalde vergoedingen helemaal uit de aanvullende verzekeringen zijn gehaald. Ook kan het zo zijn dat bepaalde zaken bij een ander aanvullend pakket zijn ondergebracht. Niets is zo vervelend als in de loop van 2017 geconfronteerd worden met dit soort zaken. Een laatste belangrijke punt is om even kritisch te kijken naar welke zorg je in 2017 nodig denkt te hebben en hierop eventueel jouw zorgverzekering 2017 aan te passen.

Ruim daarom even tijd in om te kijken wat jouw zorgverzekeraar heeft gewijzigd en besluit dan of je inderdaad kan zeggen dat blijven zitten waar je zit voor jou betekent dat er niets verandert.

Zorgverzekering vergelijken