Let op met aanvullende verzekeringen

Zorgverzekering vergelijken

Een aanvullende verzekering klinkt interessant, en een groot deel van de Nederlandse consumenten sluit er dan ook elk jaar één of meerdere af. Wat velen echter niet weten is dat je juist veel duurder uit kunt zijn door je extra te verzekeren.

 

Natuurlijk weet je niet precies wat voor zorg je nodig zult hebben in 2017, het kan zijn dat je bijvoorbeeld opeens ziek wordt. Toch zijn er bepaalde dingen die je al wel weet. Heb je al jaren last van je rug, dan weet je dat je waarschijnlijk het komende jaar ook fysiotherapie nodig hebt. Bij een slecht gebit of een slecht zicht kun je ook verwachten dat je extra zorgkosten zult hebben.

 

Toch kun je het beste wat dingen uitrekenen. Hoeveel premie heb je in 2016 betaald voor je aanvullende verzekering voor fysiotherapie? En hoeveel zou het hebben gekost als je alles zelf zou hebben betaald? Soms is het namelijk goedkoper om zelf je zorg te betalen. Ook worden premies in 2017 hoger, waardoor het verschil nog groter kan worden.

 

Wat wordt er wel en niet gedekt door je aanvullende verzekering?

Heb je nu een aanvullend pakket dat bijvoorbeeld orthodontie voor je kinderen vergoed? Ga dan na of dit in 2017 nog wel het geval is. Het kan zijn dat het pakket nog dezelfde naam heeft, maar dat de inhoud ervan is veranderd. Het zou natuurlijk zonde zijn om elke maand opnieuw je premie te betalen terwijl je het pakket niet meer nodig hebt.

Zorgverzekering vergelijken