Korting jaarbetaling premie zorgverzekering daalt

Zorgverzekering vergelijken

Verreweg de meeste mensen met een zorgverzekering betalen hun premie hiervoor per maand. Andere mogelijkheden die je wat dit betreft hebt zijn betaling per kwartaal, halfjaar of per volledig jaar. Zorgverzekeraars houden wat dit betreft van uniformiteit en zien het liefst dat al hun verzekerden per maand betalen. Dit bespaart hen kosten en werkt voor hen het meest efficiënt. Van oudsher is het zo dat mensen die hun premie zorgverzekering in één keer voor het hele jaar betalen korting op de premie krijgen. Gemiddeld genomen kunnen we stellen dat dit een voordeel oplevert van 3%. De groep dit betreft bestaat uit enkele honderdduizenden mensen. Naast het directe financiële voordeel op de premie kan kiezen voor jaarbetaling ook interessant zijn met betrekking tot de Belastingdienst. Voor het einde van het jaar de premie betalen kan er immers voor zorgen dat het saldo op jouw rekening niet boven de grens uitkomt die de Belastingdienst heeft gesteld m.b.t. vermogensrendementsheffing.

Als we verder op inzoomen op de korting voor wat betreft de premie zorgverzekering 2017, dan zien we dat een groot aantal zorgverzekeraars ervoor heeft gekozen om deze korting naar beneden bij te stellen. Niemand is uiteraard blij met minder korting, temeer niet als aan de andere kant de premies (fors) omhoog gaan. De meeste zorgverzekeraars verlagen hun korting met 1%, een uitzondering verlaagt deze zelfs met 2%. Dit kan al gauw enkele tientjes schelen.

De zorgverzekeraars laten in een reactie weten dat de lage rente bij banken de reden tot verlaging van de korting is. De lagere korting op de jaarpremie zorgverzekering is ondanks alles vaak toch nog wel interessant te noemen. Hoe je het ook wendt of keert, je betaalt namelijk minder premie t.o.v. betaling per maand. Daarnaast, en dan kijken we toch ook naar de rente op de spaarrekeningen, is 1% korting krijgen nog altijd meer dan de half procent rente die je bij de meeste banken op een vrij opneembare spaarrekening krijgt.

Zorgverzekering vergelijken