Jongeren Zorgverzekering 2021

Zorgverzekering vergelijken 2021

 

Een jongeren zorgverzekering kan een goede optie zijn voor leeftijdsgroepen als studenten of mensen die net beginnen met werken. Deze zorgverzekeringen zijn vaak aangepast op de leefstijl en zorgbehoeften van jongeren, zodat ze niet hoeven te betalen voor zorg die vaak pas veel later in het leven van toepassing is.

In een jongeren zorgverzekering vind je tegenwoordig vaak uitgebreide buitenlanddekkingen (bijvoorbeeld handig voor stages of uitwisselingen), fysiotherapie (bijvoorbeeld voor blessures bij het sporten) of inentingen (voor het reizen). Je kunt rondkijken bij de verschillende zorgverzekeraars en bekijken of een zorgverzekering voor jongeren voor jou een goede optie is.

Overstappen voor jongeren

Voor Jongeren is het een stuk makkelijker om over te stappen dan voor oudere mensen. Je hebt als je jong bent nog weinig aanvullende pakketten nodig. Daarnaast kun je makkelijk met computers overweg, waardoor overstappen van zorgverzekering een fluitje van een cent is.

Zorgverzekering voor jongeren vanaf 18 jaar

Zodra je 18 jaar bent geworden is het verplicht om een eigen zorgverzekering te hebben. Je kunt bij dezelfde zorgverzekeraar als je ouders blijven of je kunt overstappen. Net als alle andere Nederlanders kunnen jongeren ook ieder jaar hun zorgverzekering wijzigen. Dit kan tot 1 januari.

Tips voor jongeren

Ben je van plan een zorgverzekering af te sluiten? Lees dan eerst onderstaande tips:

  • Kijk niet alleen naar prijs, maar ook naar de kwaliteit van de pakketten
  • Bekijk goed of een aanvullende zorgverzekering wel echt nodig is
  • Wil je een zo laag mogelijke premie? Kijk dan eens naar de mogelijkheid om je eigen risico te verhogen
  • Vergeet niet de zorgtoeslag 2021 aan te vragen.

 

Zorgverzekering vergelijken 2021