Je eigen risico in meerdere termijnen betalen

Zorgverzekering vergelijken

In 2017 is het bij veel zorgverzekeraars mogelijk om je eigen risico in meerdere termijnen te betalen, maar wat betekent dit nu precies?

Het eigen risico is het bedrag dat je zelf moet betalen aan de zorg, hierna neemt je zorgverzekering het over. Een aantal dingen vallen niet onder het eigen risico, en worden direct door je zorgverzekeraar betaald. Maar wanneer je bijvoorbeeld in het ziekenhuis behandeld wordt zul je de eerste 385 euro van de rekening zelf moeten betalen, en dat is voor velen een groot bedrag, zo in één keer.

Wanneer jouw zorgverzekeraar je de 385 euro eigen risico in meerdere termijnen laat betalen, betekent dit dat je 10 maal 38,50 euro betaalt. Het kan dus zijn dat je een deel van je eigen risico aan je zorgverzekeraar stort, zonder dat je kosten hebt gemaakt. Wel is het zo dat je nooit een groot bedrag in één keer hoeft te betalen, erg fijn voor mensen met een chronische ziekte die soms in de eerste weken van het jaar al door hun eigen risico zijn. Maar ook wanneer je weet dat de kans groot is dat je snel door je eigen risico heen bent kan dit je helpen om wat meer financiële stabiliteit te hebben.

Blijkt aan het eind van het jaar dat je bijvoorbeeld maar 200 euro van je eigen risico hebt gebruikt? Dan wordt de rest van het bedrag netjes teruggestort.

Lijkt deze regeling je interessant? Kijk dan tijdens het vergelijken van zorgverzekeraars wie dit wel en niet aanbiedt. Als het niet helemaal duidelijk is kun je ze natuurlijk altijd even bellen om te vragen hoe het precies werkt.

Zorgverzekering vergelijken