Inloggen bij je zorgverzekeraar – DigiD

Zorgverzekering vergelijken

Tegenwoordig kun je veel online doen wat betreft je zorgverzekering. Via de website van je zorgverzekeraar kun je inloggen met je DigiD en zo al je persoonlijke gegevens zien. Ben je niet zeker over je polisvoorwaarden of wil je bijvoorbeeld je declaraties checken? Dan kun je dit allemaal online doen. Afhankelijk van je zorgverzekeraar kan het zijn dat je extra stappen hebt om in te loggen, maar deze worden in dat geval allemaal duidelijk op de site uitgelegd.

Het voordeel van alles online kunnen doen is dat je niet meer afhankelijk bent van de openingstijden van het callcenter van je zorgverzekeraar. Als jij op zondagavond wil kijken of je declaratie online staat kan dat nu gewoon. De afgelopen jaren is alles dus een stuk sneller geworden. Dit is fijn voor de consument, maar ook voor de zorgverzekeraar zelf die zo een aantal kosten kan verlagen.

Het is dus aangeraden om regelmatig te kijken of de declaraties zijn gelukt door simpelweg online in te loggen. Zo weet je zeker dat er niets fout gaat en dat je volop profiteert van je zorgverzekering.

Een mogelijk nadeel is echter dat sommige ouderen, maar ook een aantal gezinnen geen toegang hebben tot een computer, of niet weten hoe ze deze moeten gebruiken. Ken je iemand die hier moeite mee heeft? Dan zou je deze persoon kunnen helpen door uit te leggen hoe hij of zij de website van de zorgverzekeraar kan gebruiken.

Zorgverzekering vergelijken