Ik heb diabetes, wat vergoedt mijn basispakket 2021?

Zorgverzekering vergelijken 2021

Diabetes hebben is heel vervelend. Ten eerste natuurlijk voor je gezondheid, maar vaak ook voor je portemonnee omdat je afhankelijk bent van medicatie. Er zijn twee typen diabetes en beiden worden op een andere manier behandeld. Hieronder lees je wat er vanuit de basisverzekering wordt vergoed en waarvoor je een aanvullende verzekering kunt afsluiten.

Vergoeding basisverzekering diabetes type 1

Mensen met type 1 Diabetes moeten regelmatig insuline toedienen. Dat wordt gedaan met een insulinepen of insulinepomp. Deze worden allebei vergoed onder de basisverzekering. Je betaalt wel eigen risico en hebt hiervoor een verwijzing nodig van een arts. Waarschijnlijk moet je ook regelmatig op controle komen bij een huisarts of arts. Dit wordt ook vanuit je basispakket vergoed. Ook hiervoor betaal je soms eigen risico.

Vergoeding basisverzekering diabetes type 2

Mensen met type 2 diabetes maken vaak gebruik van medicijnen om de insulinespiegel op peil te houden. Deze medicijnen worden vergoed vanuit de basisverzekering. Test strips worden niet vergoed. Hiervoor moet je een aanvullende verzekering afsluiten.

Vergoeding diabetes aanvullende zorgverzekering

Als je wilt dat alle hulpmiddelen, medicijnen en test strips worden vergoed, dan kun je het best kiezen voor een aanvullende verzekering. Niet iedere verzekeraar biedt een dekking voor diabetici, dus start met het vergelijken van de zorgverzekering 2021 voordat je er eentje afsluit.

Belastingaftrek voor diabetes patiënten en de zorgverzekering

In sommige gevallen kun je de zorgkosten aftrekken bij de belastingaangifte. Dit kan dan veel geld schelen. Via deze tool bereken je of jij iets terugkrijgt van de gemaakte zorgkosten. Meer over de teruggave lees je op de website van Diabetesvereniging Nederland.

Zorgverzekering vergelijken 2021

Reageer hier op dit bericht

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *