Grote verschillen in premies zorgverzekering 2020

Zorgverzekering vergelijken

Het zal je de afgelopen tijd vast niet zijn ontgaan dat er rond de premie voor de zorgverzekering vergelijken 2020 veel te doen is geweest. Alle zorgverzekeraars hebben inmiddels hun premies voor 2021 bekendgemaakt en wat opvalt is dat er nogal wat verschillen zijn tussen de verschillende zorgverzekeraars als we kijken naar de premies van de basisverzekering 2021. Wanneer we de voordeligste basisverzekering naast de duurste leggen, dan levert dit maar liefst een verschil op van €30,- per maand, ofwel €360 euro op jaarbasis. In dit vergelijk is uitgegaan van een eigen risico van €385,-, wat overeenkomt met het laagst mogelijke eigen risico.
Grofweg kunnen we een drietal soorten polissen onderscheiden. Zo heb je de zogenaamde restitutiepolissen, de naturapolissen en de combinatiepolissen. Daarnaast heb je nog de budgetpolissen. Bij deze laatste is de premie weliswaar het laagst, maar de keuzevrijheid met betrekking tot zorgverleners verreweg het kleinst. Het verschil in premie tussen de duurste en goedkoopste budgetpolis bedraagt iets meer dan €29,50 p/m.
Bij de restitutiepolis bepaal je zelf welke zorgverlener de behandeling op zich neemt. Logisch dat dit het duurste type polis is. Verschil in het geval van de restitutiepolissen van de duurste en de meest voordelige zorgverzekeraar is €16,47 p/m. Als je voor de naturapolis kiest, dan ben je gebonden aan behandeling door een zorgverlener die een contract heeft met jouw zorgverzekeraar. Verschil in dit geval tussen de goedkoopste en de minst voordelige is €23,50 p/m. De combipolis is een combinatie van de restitutie -en naturapolis. Ook hier grote verschillen tussen voordelig en duur, €16,50 p/m.
Bovenstaande leert dat je veel geld kunt besparen door je even te verdiepen in de verschillende premies voor de basisverzekering 2021. Doe dit dan ook, je bent toch immers geen dief van je eigen portemonnee?

Zorgverzekering vergelijken