Fysiotherapie

Zorgverzekering vergelijken

 

Mensen die ouder zijn dan 18 jaar en een chronische aandoening hebben, krijgen de kosten vanaf de 20e behandeling vergoed. Indien je geen chronische aandoening hebt, valt fysiotherapie niet onder de basisverzekering. Voor mensen met een chronische aandoening is het mogelijk om je de eerste 20 behandelingen aanvullend te laten verzekeren.

Wie geen chronische aandoening heeft, maar zich toch wil laten verzekeren tegen Fysiotherapie in 2021 zal een aanvullende zorgverzekering moeten afsluiten. Heb je al gebruikt gemaakt van onze vergelijkingstool? In onze vergelijkingstool kun je aangeven of je aanvullend verzekerd wilt worden voor fysiotherapie of niet. De zoekresultaten zullen hier dan op aangepast worden.

Fysiotherapie vergoeding

De basisverzekering is een verplichte verzekering voor medische noodzakelijke zorg en is voor iedereen gelijk. Het verzekeren van Fysiotherapie valt echter vaak buiten de basisverzekering en kan aanvullend worden verzekerd. Je zult dus zelf moeten bepalen of je jezelf (en kinderen) hiervoor wilt verzekeren of niet.

Niemand kan voor jou bepalen of het verstandig is om jezelf voor Fysiotherapie te laten verzekeren. Het kan daarom een lastige beslissing zijn, omdat je niet kunt weten wat jou het komende jaar allemaal te wachten staat. Het risico bestaat dat je je voor Fysiotherapie laat verzekeren, maar daar uiteindelijk geen gebruik van maakt.

Een ander risico is dat je je niet laat verzekeren voor Fysiotherapie en uiteindelijk alle kosten zelf op moet hoesten. Dit betekent niet dat je dan automatisch duurder uit bent dan wanneer je je hiervoor had laten verzekeren. Dit verschilt namelijk per persoon en situatie.

Je kunt je verwachtingen voor 2021 in kaart brengen. Zo kan het bijvoorbeeld zo zijn dat er volgend jaar een operatie op de planning staat of dat je nu al kunt inschatten hoeveel Fysiotherapie behandelingen je nodig hebt. Vervolgens kun je dan uitrekenen of het voor jou voordeliger is om een aanvullende zorgverzekering af te sluiten. Het is niet verplicht om je aanvullend te verzekeren, en een aanvullende verzekering kan ieder moment worden opgezegd.

Wil je niet alleen informatie over Fysiotherapie, maar ook direct zorgverzekeringen vergelijken op onder andere de hoogte van de zorgpremie en prijs-kwaliteitverhouding? Klik dan op de onderstaande knop:

 

Zorgverzekering vergelijken