Flinke stijging zorgpremie 2021 verwacht

Zorgverzekering vergelijken 2021

Econoom Wim Groot verwacht een stijging van de zorgpremie voor 2021 van 150 euro. Een behoorlijk bedrag en een veel grotere stijging dan voorgaande jaren. De reden mag duidelijk zijn; corona. 

Extra zorg voor ex-corona patiënten

Ex-corona patiënten behoeven meer zorg. Zo hebben zij onder andere meer of extra fysiotherapie behandelingen nodig. Maar niet alleen fysiotherapie behandelingen zijn nodig, ook ergotherapie behandelingen en psychologische hulp zijn in sommige gevallen noodzakelijk.

Recht op extra fysiotherapie behandelingen

Ex-corona patiënten die in het ziekenhuis hebben gelegen, hebben recht op extra fysiotherapie behandelingen. Deze behandelingen mogen zij declareren tot één jaar na het ontslag uit het ziekenhuis. Marie José van Gardingen van zorgverzekeraar CZ zegt hierover “Toen dit ging spelen, hebben wij het Zorginstituut en het ministerie meteen om advies gevraagd. Maar voor mensen die niet in een ziekenhuis hebben gelegen, is nog niks geregeld. Zij moeten vooralsnog hopen op hun aanvullende verzekering.”

Stijging zorgpremie

Het is nog onduidelijk hoeveel de zorgpremie voor 2021 zal stijgen. Verzekeraars VGZ en CZ vinden het nog te voorbarig om over de bedragen te praten. Dat er een stijging van de zorgpremie aankomt, daar is iedereen het erover eens. Meer informatie over de zorgverzekering van 2021 en belangrijke data vind je op onze website.

Zorgverzekering vergelijken 2021

Reageer hier op dit bericht

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *