Zorgverzekering vergelijken

Veelgestelde vragen

Wat is een studentenzorgverzekering?

Het feit dat een volwaardige zorgverzekering verplicht is vanaf het achttiende levensjaar wil zeggen dat ook studenten een dergelijke verzekering moeten afsluiten. We vertellen je in dit artikel graag meer over de zorgverzekering voor studenten.

Vanaf de leeftijd van achttien jaar is iedereen verplicht om over een volwaardige basisverzekering te beschikken. Die basisverzekering zorgt ervoor dat je bent ingedekt tegen alledaagse medische kosten (een beperkt eigen risico op jaarbasis daargelaten). Als student heb je echter minder mogelijkheden om geld te verdienen dan bijvoorbeeld iemand die reeds fulltime werkt. Daarom is het belangrijk om te kiezen voor een zo goedkoop mogelijke zorgverzekering. De inhoud ervan is wettelijk vastgesteld, maar de kostprijs niet, wat heel wat mogelijkheden met zich meebrengt.

Vastgestelde inhoud, richtlijnen voor kostprijs

De inhoud van de verplichte zorgverzekering is bij wet vastgesteld. Dit wil zeggen dat iedereen die een basisverzekering afsluit over dezelfde dekkingen beschikt. Dat is interessant, zeker omdat er voor de kostprijs van deze zorgverzekering uitsluitend richtlijnen bestaan. Die richtlijnen geven aan hoeveel een basisverzekering minimaal en maximaal kan kosten, maar daarbinnen heeft de verzekeraar de mogelijkheid om zelf te beslissen welke kosten hij in rekening brengt. Vooral voor studenten die vaak over een beperkt budget beschikken is het dan ook altijd belangrijk om studenten zorgverzekeringen te vergelijken en daardoor op zoek te gaan naar de zorgverzekering met de laagste kostprijs.

€ 385,- eigen risico

Ook studenten dienen net als werknemers of andere volwassenen rekening te houden met een zogenaamd eigen risico dat aan hun zorgverzekering is verbonden. Als je een basisverzekering hebt, dan moet je op jaarbasis rekening houden met een eigen risico van € 385,-. Nog steeds wordt erg vaak gedacht dat een eigen risico niet van toepassing is op een zorgverzekering voor studenten, maar dat is niet het geval. Het eigen risico is wettelijk vastgesteld en daardoor van toepassing op iedere basisverzekering. Het eigen risico waar je rekening mee moet houden, zorgt ervoor dat het belangrijk is om steeds te kiezen voor een zo laag mogelijke kostprijs. Als je een studenten zorgverzekering wenst af te sluiten, kan je dus zorgverzekeringen vergelijken.

Ben je een student en wil je dus alleen zorgverzekeringen vergelijken die goed passen bij jongeren? Ga dan naar Zorgverzekeringvergelijkenstudenten.nl, deze website vergelijkt alleen studentenzorgverzekeringen.

Vergelijk studenten zorgverzekeringen

 

 

Zorgverzekering vergelijken

Meer artikelen