Zorgverzekering vergelijken

Veelgestelde vragen

Wat is een aanvullende verzekering?

Hoewel in Nederland alleen de zogenaamde basisverzekering bij wet verplicht is, zijn er steeds meer mensen die beslissen om een aanvullende zorgverzekering af te sluiten. De aanvullende zorgverzekering biedt een aanvulling op het standaardpakket dat terug te vinden is in de basisverzekering. Net als bij de basisverzekering is het zo dat tevens de kostprijs van de aanvullende zorgverzekering niet wettelijk is vastgesteld. Dit maakt het mogelijk om te kiezen voor een relatief goedkope aanvullende zorgverzekering, al moet je dan wel rekening houden met de vraag of er al dan niet voldoende dekkingen door geboden worden. In dit artikel vertellen we graag meer over de aanvullende zorgverzekering.

Het is een trend geworden: de basisverzekering moet ieder jaar opnieuw een stukje van zijn inhoud afstaan. Hierdoor wordt het voor veel mensen noodzakelijk om een aanvullende zorgverzekering af te sluiten. Als je een basisverzekering hebt, is het aan te raden om ieder jaar na te gaan of er wijzigingen zijn aangebracht aan jouw basisverzekering.

Vooral de polisvoorwaarden, die onder meer ook een duidelijk beeld geven van de dekkingen, zijn hierbij van belang. Het kan gebeuren dat een dekking die voor jou essentieel is, niet langer in de basisverzekering is opgenomen. In dit geval moet je spoedig een aanvullende zorgverzekering afsluiten.

Aanvullende zorgverzekering vergelijken

Voor de basisverzekering geldt dat deze beschikt over wettelijk vastgestelde voorwaarden. De kostprijs van de standaard zorgverzekering is echter niet wettelijk vastgesteld. Dit geldt eveneens voor de aanvullende verzekeringen.

Door je potentiële aanvullende zorgverzekering aan een vergelijking te onderwerpen, zorg je ervoor dat je met zekerheid kan kiezen voor de aanvullende verzekering die voor jou het interessantst en goedkoopst is.

 

 

Zorgverzekering vergelijken

Meer artikelen