Zorgverzekering vergelijken

Veelgestelde vragen

Hoe vind ik de goedkoopste zorgverzekering?

Wanneer je een verzekering afsluit betaal je liever niet meer dan nodig. Je hoopt gezond te blijven en de zorgverzekering dus zo min mogelijk nodig te hebben. Wanneer je verwacht niet veel zorg nodig te hebben is het raadzaam om te letten op de prijzen van zorgverzekeraars. Wij willen je graag helpen bij het zoeken naar de goedkoopste zorgverzekering.

Om voor jou zo duidelijk mogelijk te maken welke verzekeraar je een goedkope zorgverzekering kan aanbieden, vermelden we bij elke verzekering de actuele zorgpremie. Als je het filter naar je eigen wensen instelt, sorteren wij de verzekeringen op kwaliteit, inhoud en prijs. Op deze manier proberen wij de kans dat je via onze vergelijker een voor jou passende zorgverzekeraar vindt te vergroten. Uiteraard is bij de keuze voor je zorgverzekering meer belangrijk dan alleen de prijs. Daarom tonen wij bij iedere verzekering onder andere de kenmerken en de voor- en nadelen van de zorgverzekering. Zo kun je een weloverwogen besluit maken, tegen een scherpe prijs.

Goedkoopste zorgverzekering voor 2021 vinden

Een zorgverzekering betreft in Nederland een verplichte verzekering, maar dit betekent niet dat hiervoor een vaste premie is vastgesteld. De minimumprijs en de maximumprijs van de basisverzekering staan wel vast, maar binnen deze vaststellingen is de verzekeraar vrij om zelf te bepalen welk prijskaartje hij verbindt aan de basis zorgverzekering. Bij een aanvullende zorgverzekering is er geen sprake van wettelijke bepalingen, waardoor verzekeraars geheel zelf kunnen beslissen welke prijs ze voor 2021 aan de zorgverzekering verbinden.

Verschil tussen basisverzekering en aanvullende zorgverzekering

Voordat je een vergelijking uitvoert, dien je stil te staan bij het verschil tussen een basisverzekering en een aanvullende zorgverzekering. De basisverzekering is een verplichte verzekering die steeds beschikt over dezelfde inhoud. Dit is de goedkoopste verzekering. De aanvullende verzekering biedt hier een aanvulling op. Deze verzekering is niet verplicht en wordt alleen afgesloten door mensen die denken extra medische zorg nodig te hebben. Ook wie gebruik denkt te maken van alternatieve geneeskunde, doet er goed aan om een aanvullende zorgverzekering af te sluiten.

 

Zorgverzekering vergelijken

Meer artikelen