De keuze van een zorgverzekering

Zorgverzekering vergelijken

Als je naar een nieuwe zorgverzekeraar wilt overstappen, zal je voor jezelf moeten bepalen welke criteria voor jou en eventueel je gezin belangrijk zijn. De één hecht waarde aan een lage premie per maand, terwijl de ander een specifieke aanvullende verzekering nodig heeft. Waar moet je op letten bij het selecteren van je nieuwe zorgverzekering?

 • De hoogte van de premie
  Iedere zorgverzekeraar mag zelf de hoogte van premie voor de basis zorgverzekering en de aanvullende zorgverzekeringen bepalen. Dit betekent dat de hoogte van de premie per zorgverzekeraar ieder jaar kan verschillen. Zo kan je het verleden jaar goedkoper zijn uit geweest met een bepaalde zorgverzekeraar, terwijl dit het komend jaar niet zo blijkt te zijn.
 • Het aanbod aan aanvullende verzekeringen
  De zorgverzekeringen zijn vrij om te bepalen welke aanvullende zorgverzekeringen zij aanbieden en welke niet. Het kan voorkomen dat je het komende jaar een specifieke zorgverzekering nodig hebt die alleen door zorgverzekering A wordt aangeboden, en dus niet door zorgverzekering B. Er wordt een groot aantal aanvullende zorgverzekeringen aangeboden. Hiervan zijn de aanvullende verzekeringen voor de tandarts en fysiotherapie de meest populaire.
 • De buitenlanddekking
  De ene verzekeraar houdt meer rekening met mensen die veel reizen dan de andere zorgverzekeraar. Het kan verstandig hier rekening mee te houden, betreft de hoogte van de premie en de voorwaarden die eraan gekoppeld zijn.
 • De contracten van de zorgverzekeraars
  De zorgverzekeraars sluiten ieder voor zich contracten met klinieken en ziekenhuizen af, als het gaat om de aanvullende verzekeringen. Het is verstandig om na te gaan met welke klinieken en ziekenhuizen contracten zijn afgesloten en welke voorwaarden hier aan verbonden zijn.
 • De voorwaarden van de vergoedingen
  De voorwaarden van de vergoedingen voor aanvullende verzekeringen verschillen nogal per zorgverzekeraar.

Zorgverzekering vergelijken