De internetapotheek, apotheek in opkomst

Zorgverzekering vergelijken

Als er iets belangrijks is de komende jaren dan zijn het wel de stijgende kosten van onze gezondheidszorg. Er is zorgverzekeraars veel aangelegen om deze zo laag mogelijk te houden. Veel zorgverzekeraars sturen hun verzekerden het liefst zo veel mogelijk naar het internet voor bijvoorbeeld het indienen van declaraties, contact met medewerkers en het beheer en inzien van de verzekeringspolis. Een begrijpelijke beweging, want alles wat de verzekerde zelf doet scheelt in de kosten van onder andere personeel.

Een begrip wat je in dit licht gezien steeds vaker tegenkomt is de internetapotheek. Het zal je vast niet verbazen dat zorgverzekeraars graag zien dat je jouw medicijnen via de internetapotheek bestelt. Ook hier geldt immers dat de kosten van het gebruik van de internetapotheek lager zijn ten opzichte van die van de reguliere fysieke apotheek. Het voordeel voor jou is voornamelijk het gemak dat je hiervan hebt. Je hoeft immers niet naar de apotheek toe en hoeft niet in de rij te wachten voor jouw medicijnen, omdat ze gewoon bij je thuis worden bezorgd.

Een zorgverzekeraar kan jou niet verplichten om medicijnen bij de internetapotheek te bestellen. Daarnaast is het goed om te weten dat een internetapotheek ook nadelen heeft. Dit moet je vooral zoeken in het stukje advies en voorlichting dat ontbreekt wanneer je hier jouw medicijnen bestelt. Hoe weet je of bepaalde medicijnen wel goed samengaan en als je dit zelf niet weet, wie attendeert jou hier dan op? Natuurlijk kun je ervoor kiezen om een eerste keer naar de reguliere apotheek te gaan en herhaalmedicatie bij de internetapotheek te bestellen. Nogmaals, geen verplichting, dus aan jou de keus!

Zorgverzekering vergelijken