De beugel en de zorgverzekering 2020

Zorgverzekering vergelijken

Als je een beugel nodig hebt, dan moet je rekening houden met een behoorlijke aanslag op jouw financiële middelen. Tweeduizend euro kun je hier namelijk zomaar voor kwijt zijn. In verreweg de meeste gevallen kun je in het geval je een beugel nodig hebt geen aanspraak maken op een vergoeding vanuit de basiszorgverzekering. Wel is het mogelijk om je aanvullend te verzekeren voor orthodontie. Overigens heb je de tandarts niet nodig voor een doorverwijzing naar de orthodontist. Dit is wel de meest gebruikelijke manier, maar je kunt ook zelf rechtstreeks een afspraak bij de orthodontist maken.

Zoals gezegd heb je weinig aan de basisverzekering als het gaat om de beugel en alles wat daarbij aan behandelingen komt kijken. Het is een misvatting om te denken dat kinderen die een beugel nodig hebben wel in aanmerking komen voor een vergoeding vanuit de basisverzekering. Dit is alleen in zeer ernstige gevallen aan de orde en hierbij moet je denken aan ernstige aandoeningen aan de mond, kaak of gebit (groeistoornissen of ontwikkelingsstoornissen). Er zijn nogal wat verschillen tussen de verschillende zorgverzekeraars met betrekking tot welke bedragen zij vanuit aanvullende verzekeringen vergoeden voor een beugel. Er zijn er die een maximum bedrag van vijfhonderd euro aanhouden, maar er zijn er ook die een beugel volledig vergoeden. Het zal je natuurlijk niet verbazen dat in deze laatste gevallen de te betalen premie het duurst is.

Twee dingen zijn nog belangrijk om te weten. Het eerste is dat je niet hoeft te vrezen voor je eigen risico. Tenminste, zolang er geen vergoeding vanuit de basisverzekering plaats heeft gevonden voor de beugel. Alles wat namelijk vanuit de aanvullende verzekering wordt vergoed gaat buiten het eigen risico om. Het tweede is dat er zorgverzekeraars die werken met een wachttijd als het om beugels gaat. Informeer vooraf dan ook goed of dit het geval is.

Zorgverzekering vergelijken