Brillen En Lenzen

Zorgverzekering vergelijken

 

De kosten voor brillen en lenzen vallen alleen in het geval van medische noodzaak onder de dekking van de basisverzekering. In dit geval gaat het om speciale lenzen en bijzondere hulpmiddelen. Een bril of lenzen die bijvoorbeeld bij een opticien wordt aangeschaft, zal nooit door de basisverzekering vergoed worden.

Wie zich wilt laten verzekeren voor de kosten van brillen en lenzen in 2021 zal een aanvullende zorgverzekering moeten afsluiten. Het verdient wel de opmerking dat zorgverzekeraars meestal maar een deel van de kosten voor brillen en lenzen vergoed. Met behulp van onze vergelijkingstool kun je de conclusie trekken of het afsluiten van een aanvullende verzekering voor brillen en lenzen voor jou aantrekkelijk is.

Brillen En Lenzen vergoeding

De basisverzekering is een verplichte verzekering voor medische noodzakelijke zorg en is voor iedereen gelijk. Het verzekeren van Brillen En Lenzen valt echter vaak buiten de basisverzekering en kan aanvullend worden verzekerd. Je zult dus zelf moeten bepalen of je jezelf (en kinderen) hiervoor wilt verzekeren of niet.

Niemand kan voor jou bepalen of het verstandig is om jezelf voor Brillen En Lenzen te laten verzekeren. Het kan daarom een lastige beslissing zijn, omdat je niet kunt weten wat jou het komende jaar allemaal te wachten staat. Het risico bestaat dat je je voor Brillen En Lenzen laat verzekeren, maar daar uiteindelijk geen gebruik van maakt.

Een ander risico is dat je je niet laat verzekeren voor Brillen En Lenzen en uiteindelijk alle kosten zelf op moet hoesten. Dit betekent niet dat je dan automatisch duurder uit bent dan wanneer je je hiervoor had laten verzekeren. Dit verschilt namelijk per persoon en situatie.

Je kunt je verwachtingen voor 2021 in kaart brengen. Zo kan het bijvoorbeeld zo zijn dat er volgend jaar een operatie op de planning staat of dat je nu al kunt inschatten hoeveel Brillen En Lenzen behandelingen je nodig hebt. Vervolgens kun je dan uitrekenen of het voor jou voordeliger is om een aanvullende zorgverzekering af te sluiten. Het is niet verplicht om je aanvullend te verzekeren, en een aanvullende verzekering kan ieder moment worden opgezegd.

Wil je niet alleen informatie over Brillen En Lenzen, maar ook direct zorgverzekeringen vergelijken op onder andere de hoogte van de zorgpremie en prijs-kwaliteitverhouding? Klik dan op de onderstaande knop:

 

Zorgverzekering vergelijken