Bijdrage Zorgverzekeringswet

Zorgverzekering vergelijken

 

Het is voor iedere Nederlander verplicht om een zorgverzekering af te sluiten. Deze wet is onderdeel van het Nederlands zorgverzekeringsstelsel en heet de zorgverzekeringswet. Deze wet is op 1 januari 2006 in werking getreden. Deze wet bepaalt welke dekkingen er in het basispakket zitten en dat verzekeraars iedereen moeten accepteren. Je betaalt hiervoor premie. Daarnaast betaal je ook een bijdrage zorgverzekeringswet die inkomensafhankelijk is. Iedereen die een loon heeft of een pensioen of uitkering krijgt is verplicht deze premie zorgverzekeringswet te betalen. Dit gaat automatisch via je werkgever. ZZP’ers en ondernemers betalen deze zelf via een speciale aangifte.

Advantages of Zorgverzekeringen comparison

Jaarlijks kost de zorg in Nederland miljarden euro’s. De Nederlandse overheid probeert haar deel bij te dragen door mee te betalen aan noodzakelijke medische zorg. Dit alleen is lang niet genoeg om de totale zorgkosten in Nederland te dekken. Daarom is de Nederlandse burger verplicht een bijdrage te leveren door het afsluiten van een basisverzekering en het betalen van een eigen risico van € 385,-, indien hij of zij noodzakelijke zorg nodig heeft.

Bekijk Bijdrage Zorgverzekeringswet bij Zorgverzekering Vergelijken 2021. Op Zorgverzekeringvergelijken2021.eu vergelijk je vele zorgaanbieders in Nederland. Je kunt eenvoudig en snel de zorgverzekeraars in Nederland vergelijken op basis van jouw voorkeuren. De zoekresultaten kun je sorteren op basis van premie (laag naar hoog), premie (hoog naar laag), prijs/kwaliteit verhouding en op alfabetische volgorde van de zorgverzekeraar. Ook kun je kiezen voor aanvullende zorg of buitenlanddekking.

Veel bezoekers die een zorgverzekering willen afsluiten, weten niet precies wat alle zorgverzekering gerelateerde termen betekenen. Daarom kun je op Zorgverzekering Vergelijken 2021 informatie vinden over Bijdrage Zorgverzekeringswet en andere belangrijke onderwerpen met betrekking tot zorgverzekeringen. Op deze manier proberen wij je zo goed mogelijk te informeren, waardoor je een weloverwogen keuze voor een zorgverzekering kan maken.

Alle informatie over Bijdrage Zorgverzekeringswet vind je bij Zorgverzekering Vergelijken 2021. Vergelijk nu verzekeringen en vind de verzekering die het gunstigst is voor de zorgkosten die jij maakt.

 

Zorgverzekering vergelijken