Beste zorgverzekering 2021 Nederland

Zorgverzekering vergelijken

 

“Is in Nederland de beste zorgverzekering 2021 nog wel betaalbaar? Zeker kies voor de goedkoopste zorgverzekering. Het overstappen van zorgverzekering gaat altijd veilig op de website van de verzekeringsmaatschappij. Maar eerst even over de beste zorgverzekering 2020, ben je student, gezond, hulpgehoevend of beter gezegd: wat zijn je zorgbehoeftes? De Consumentenbond of andere partijen roepen in ieder geval nooit een zorgverzekeraar uit tot ‘beste’ of goede keuze. Dat kan ook niet omdat het hierbij om een dienst gaat waarbij wij allen andere verwachtingen hebben. Overweeg om vóór 2021 een nieuwe zorgverzekering af te sluiten, wij helpen je met het vinden ervan.

De beste zorgverzekering 2021 voor jou is goedkoper met hoger eigen risico. Maar welke zorgverzekeraar heeft de beste ziektekostenverzekering dan voor jou? Een uitgebreide vergelijking maak je met de zorgvergelijker en helpen we met het vinden en maken van een goede keuze voor 2021. Kwaliteit is altijd gegarandeerd: alle verzekeraars hanteren de richtlijnen van de Nederlandse Zorg Autoriteit (NZA).

 

Vraag 1: Wat is de beste zorgverzekering?

Antwoord: ‘De beste zorgverzekering is de goedkoopste zorgverzekering met vrije zorgkeuze’. Voor mensen die komend jaar het ziekenhuis bezoeken, al dan niet onverwachts, kan de vrije zorgkeuze een belangrijk item zijn. In dat geval kun je overstappen van zorgverzekering en de restitutiepolis kiezen. Je hebt dan de garantie dat je bij iedere zorgverlener terrecht kunt, zonder extra kosten. Hecht je hier niet veel waarde aan, dan is iedere andere polisvorm ook goed of zelfs beter omdat deze beduidend goedkoper zijn. Wat de beste zorgverzekeraar 2021 is ligt er dus maar net aan hoeveel en welke zorg je nodig denkt te hebben en welk ziekenhuis of specialist jouw voorkeur geniet.

 

De beste zorgverzekering 2021 met aanvullend

  •  Tandartsverzekering
  •  Fysiotherapie / Sport en Spieren
  •  Brillen en lenzen
  •  Alternatieve geneeswijzen
  •  Gezinsuitbreiding / Zwangerschap
  •  Anticonceptie (voor 21 jaar en ouder)
  •  Acnebehandelingen
  •  Eigen bijdrage medicijnen
  •  Podotherapie / pedicure
  •  Orthodontie

Vraag 2: Kan ik goed vergelijken op aanvullend?

Antwoord: Ja, op goedkopezorgverzekering 2021 vergelijk je aanvullende zorgverzekeringen, puur op de inhoud van aanvullende pakketen. Zo zie je gelijk wat het verzekeren voor de tandarts en fysiotherapeut aan extra premie gaat kosten. Ook zie je poliskosten van andere vergoedingen in een oogopslag.

 

Beste type zorgverzekering vinden

De naturapolis is de meest gekozen polisvorm, dit is de goedkoopste met volledige vergoeding bij gecontracteerde zorgverleners. De rekening gaat direct volledig naar de zorgverzekeraar. Voor zorg bij niet gecontracteerde zorgverleners betaal je een eigen bijdrage. De hoogte hiervan is afhankelijk van de gemaakte zorgkosten, het marktconforme tarief hanteren verzekeraars dan.

De zuivere restitutiepolis geeft 100% keuzevrijheid zonder extra kosten en zo kun je naar alle Nederlandse ziekenhuizen en zorgverleners gaan.

De gecombineerde polis is een combinatie van de naturapolis en restitutiepolis. Met toegang tot alle ziekenhuizen en specialisten geldt er een eigen bijdrage bij niet gecontracteerde zorgverleners welke een hogere vergoeding berekenen dan het reguliere marktconforme tarief.

 

Het eigen risico

Voor de beste zorgverzekering 2021 kies je het minimale eigen risico, dat is standaard € 385,-. Je kunt ervoor kiezen om dit vrijwillig te verhogen met € 500,- dus in 2021 tot maximaal € 885,-. Er zijn 6 mogelijkheden totaal. Het voordeel van verhogen: lagere zorgpremie. Nadeel van verhogen: alle zorgkosten die hiervoor in aanmerking komen, waaronder eigen bijdrage medicijnen, zelf betalen tot je eigen risico op is. De beste keuze is om dit niet zomaar vrijwillig te verhogen, zeker als je vooraf weet dat je flinke zorgkosten gaat maken.

 

Goede dekking met de basisverzekering?

De basiszorgverzekering in Nederland dekt de meest voorkomende zorgkosten. Iedere zorgverzekeraar heeft dezelfde inhoud in het basispakket opgenomen, verschillen zijn voorkeur voor de vrije zorgkeuze en hoogte eigen risico. De meest gedeclareerde kosten, gedekt door de basisverzekering zijn: kosten voor de huisarts, veel geneesmiddelen, poli bezoek, ziekenhuisopname en ziekenvervoer. Elk jaar zijn er veranderingen in de dekking van de zorgverzekering, afgelopen jaar is er deze verder uitgebreid met:

Ouders van kinderen tot 18 jaar zijn vanuit de basisverzekering 2021 verzekert voor volledige vergoeding voor de tandarts en 9 behandelingen fysiotherapie. Eenmaal de 18 jarige leeftijd bereikt, dan worden reguliere tandartskosten niet meer vergoed. Maak je regelmatig gebruik van de diensten van een tandarts of mondhygiënist, kies dan voor de beste zorgverzekering tandarts.

 

Goede aanvullende verzekering(en) nemen?

Aanvullende verzekeringen zijn er in vele soorten en maten. Sommige verzekeraars werken met pakketten waar allerlei soorten zorg en kosten in zijn opgenomen. Wij kiezen ervoor om Ditzo daarom ook te vermelden omdat zij de beste zorgverzekeraar 2021 zijn in aanvullende keuzes. Dit door de mogelijkheid je hele polis zelf samen te stellen per vergoeding.

Maak een goede keuze, ga voor jezelf goed na welke zorg je nodig denkt te hebben; controles, behandelingen, medicatie, etc.. Aan de hand daarvan kan je je zorgpolis inrichten met het gewenst aantal behandelingen of vergoeding op het specifieke gebied. Bij sommige verzekeraars worden de vergoedingen niet bepaald op aantal behandelingen maar puur op maximale geldbedragen.” – zoals geciteerd van goedkopezorgverzekering2021.nl

 

Zorgverzekering vergelijken