Alternatieve Geneeswijzen

Zorgverzekering vergelijken

 

Onder alternatieve geneeswijzen verstaan we geneesmiddelen waarvan de werking (nog) niet wetenschappelijk bewezen is. Deze geneeswijzen zijn niet in de basisverzekering opgenomen, waardoor je een aanvullende zorgverzekering moet nemen, wil je deze geneeswijzen in 2021 vergoed hebben.

Aangezien alternatieve geneeswijzen een breed begrip is, doe je er verstandig aan de verschillende vergoedingen per aanvullende zorgverzekering goed met elkaar te vergelijken. Op deze manier weet je zeker dat je niet voor verassingen komt te staan. Alternatieve geneeswijzen worden in de volgende groepen ingedeeld: acupunctuur, antroposofische geneeskunde, homeopathie, manuele geneeskunde en natuurgeneeswijze.

Alternatieve Geneeswijzen vergoeding

De basisverzekering is een verplichte verzekering voor medische noodzakelijke zorg en is voor iedereen gelijk. Het verzekeren van Alternatieve Geneeswijzen valt echter vaak buiten de basisverzekering en kan aanvullend worden verzekerd. Je zult dus zelf moeten bepalen of je jezelf (en kinderen) hiervoor wilt verzekeren of niet.

Niemand kan voor jou bepalen of het verstandig is om jezelf voor Alternatieve Geneeswijzen te laten verzekeren. Het kan daarom een lastige beslissing zijn, omdat je niet kunt weten wat jou het komende jaar allemaal te wachten staat. Het risico bestaat dat je je voor Alternatieve Geneeswijzen laat verzekeren, maar daar uiteindelijk geen gebruik van maakt.

Een ander risico is dat je je niet laat verzekeren voor Alternatieve Geneeswijzen en uiteindelijk alle kosten zelf op moet hoesten. Dit betekent niet dat je dan automatisch duurder uit bent dan wanneer je je hiervoor had laten verzekeren. Dit verschilt namelijk per persoon en situatie.

Je kunt je verwachtingen voor 2021 in kaart brengen. Zo kan het bijvoorbeeld zo zijn dat er volgend jaar een operatie op de planning staat of dat je nu al kunt inschatten hoeveel Alternatieve Geneeswijzen behandelingen je nodig hebt. Vervolgens kun je dan uitrekenen of het voor jou voordeliger is om een aanvullende zorgverzekering af te sluiten. Het is niet verplicht om je aanvullend te verzekeren, en een aanvullende verzekering kan ieder moment worden opgezegd.

Wil je niet alleen informatie over Alternatieve Geneeswijzen, maar ook direct zorgverzekeringen vergelijken op onder andere de hoogte van de zorgpremie en prijs-kwaliteitverhouding? Klik dan op de onderstaande knop:

 

Zorgverzekering vergelijken