5 Reden waarom je zou overstappen van Zorgverzekeraar

Zorgverzekering vergelijken

Je kunt slechts 1 keer per jaar overstappen van zorgverzekering. Ook in 2021 verandert er weer veel aan onder andere de pakketten en de premies. Het is dus verstandig om eens te bekijken of je huidige zorgverzekering nog wel bij je past. Wij geven je een aantal redenen waarom je zou kunnen overstappen van zorgverzekeraar.

 

1.  Past mijn zorgverzekering nog wel bij mij?

Stel je bent al een aantal jaar verzekerd bij zeg dezelfde zorgverzekeraar. Verzekeraars passen vrijwel ieder jaar de vergoedingen van de aanvullende verzekeringen aan. Dekt jouw zorgverzekering in 2021 dus nog wel de kosten waarvoor je verzekerd wil zijn? Het is heel verstandig om daarover na te denken. Want wat heb je aan een vergoeding van psychologische zorg als je die zorg nog nooit nodig hebt gehad? En weegt de premie van de tandartsverzekering wel op tegen de kosten die je jaarlijks maakt?

 

2. Tevreden maar kan het misschien goedkoper?

Ben je tevreden over je huidige zorgverzekering? Dan zou je eens kunnen kijken of je diezelfde dekking kunt krijgen voor een lagere premie. Er zijn ontzettend veel verschillende zorgverzekeringen dus dat de kans groot is dat jij jouw wensen ergens anders goedkoper kunt onderbrengen.

 

3. Niet tevreden over zorgverzekeraar

Ben je überhaupt wel tevreden over je verzekeraar? Worden je declaraties snel afgehandeld? Krijg je snel antwoord op je vragen? Als je bovenstaande vragen niet met ja kunt beantwoorden, wordt het dan niet eens tijd om over overstappen na te gaan denken? Ben je namelijk niet tevreden dan is dit hét moment om over te stappen naar een andere zorgverzekeraar.

 

4. Nieuwe vergoeding voor brillen en lenzen aanvragen

Je hebt met een aanvullende zorgverzekering meestal recht op een vergoeding voor brillen en lenzen. De meeste zorgverzekeraars geven deze vergoeding 1 keer in de 2 jaar. Door ieder jaar over te stappen van zorgverzekeraar, kun jij ieder jaar gebruik maken van deze vergoeding. Dit is voor veel mensen een goede redenen om over te stappen van zorgverzekeraar.

 

5. Gebruik maken van een collectiviteit

Het zou ook zo kunnen zijn dat je per 01 januari een nieuwe werkgever hebt. Deze werkgever heeft misschien afspraken met een bepaalde verzekeraar gemaakt, zodat zij hun werknemers een collectiviteitskorting aan kunnen bieden. Na vergelijk (want dat raden we je altijd aan) kan dit natuurlijk een reden zijn om over te stappen van zorgverzekeraar.

Zorgverzekering vergelijken